'Geen zaken met bedrijven die Israël boycotten'

URK
De Urker Gereformeerde Partij wil geen zaken doen met bedrijven als Vitens, die bewust Israël zouden boycotten. De partij dient daarover maandag tijdens de raadsvergadering een motie in.

"Zoals u ongetwijfeld vanuit de media heeft vernomen, heeft de Amerikaanse staat New York vier Nederlandse bedrijven op een zwarte lijst gezet omdat zij Israël gericht zouden boycotten. Het gaat onder meer om waterbedrijf Vitens. We gaan ervan uit dat wij als gemeente Urk met deze bedrijven geen zaken doen", schrijft raadslid Willard Woord.

De partij wil dat het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente wordt gewijzigd zodat er geen samenwerkingen meer mogelijk zijn met bedrijven die anti-Israël zouden zijn.

reacties (23)

 • Dr.Jake

   

  Hebbeb die Urkers niets abders te dien resp. niet genoeg eigen ononpgeloste problemen ipv. zich met de internationale politiek/betrekkingen te bemoeïen ?

  reageer
 • Luc

   

  Dit zijn jongens die het nog voor Israël durven op te nemen. Respect voor deze jongens! Ga door.

  reageer
 • Roelof

   

  Ga door jongens. Lat Israël niet vallen. Ook al is er dan geen water , geeft de Heere uitkomst.

  reageer
 • Dirk

   

  Blijf Israël steunen jongens!

  reageer
 • Hendrik

   

  Blijf het voor het volk van Israël opnemen en blijf er aandacht voor vragen. Nette vragen van de Urker Gereformeerde Partij. Blijf maar bij jullie principes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Het blijft merkwaardig dat linkse partijen in NL steevast de kant van moslimpartijen (dus ultrarechts) in voormalig Palestina kiezen. Alsof de moslimwereld ook maar iets te maken willen hebben met het socialisme.

  reageer
 • Sonja

   

  Dit is nepnieuws, aangezien geen van de bedrijven Israël boycot.

  reageer
 • Knielus

   

  Alle wijze dames en heren die hier hun mening over bazelen... wie bent u om te bepalen met wie Urk zaken doet? Volgens mij mag Urk dat zelf bepalen., wat voor onzinnige meningen daar ook over gegeven worden en al helemaal wat er allemaal bijgehaald wordt.

  reageer
 • Hallo

   

  Mooi verwoord, laat die roeptoeters hier zich ff druk maken om hun eigen stad, vaak een grotendeels mislukte gemeenschap.

 • Boer Harms

   

  Ok en van wie wil Urk dan zijn drinkwater ontvangen? Weinig te kiezen in dezen

 • MarkS90

   

  Alles uit Israël mag van mij geboycot worden in plaats vsn andersom.

  reageer
 • Bas

   

  Voeg de daad maar bij het Woord jongens en blijf deze goede vragen maar stellen. De meesten blijven anti Israël. Dat is Bijbels al voorzegt.

  reageer
 • Rob

   

  De andere kant opkijken dat is ook een kunst!!!

 • Emma

   

  Ooit in Israel geweest? Ooit de muur door Jeruzalem gezien en het verschil in levensstandaard tussen beide zijden? Ooit de checkpoints gepasseerd waar je nogal agressief bejegend wordt op sommige momenten? Ik ben niet anti-Israel, maar ook niet anti-palestijnen. Ik ben pro-vrede en verdraagzaamheid.

 • Vin

   

  Helemaal goed vitens ik maak deze maand wat extra's over aan jullie!

  reageer
 • Willemsen

   

  Ben wel benieuwd hoe men had gereageerd indien die landen in een van die oorlogen er wel in waren geslaagd Israel weg te vagen? Bedenk wel dat door oorlogen vaak nieuwe grenzen ontstaan. Zie bijvoorbeeld de inname van een deel van Cyprus door Turkije. En zo zijn er nog genoeg 'bezettingen' op te noemen.

  reageer
 • Willemsen

   

  Ben wel benieuwd hoe men had gereageerd indien die landen in een van die oorlogen er wel in waren geslaagd Israel weg te vagen? Bedenk wel dat door oorlogen vaak nieuwe grenzen ontstaan. Zie bijvoorbeeld de inname van een deel van Cyprus door Turkije. En zo zijn er nog genoeg 'bezettingen' op te noemen.

  reageer
 • Jelle

   

  Het is niet verkeerd dat de Urker Gereformeerde Partij in de Urker gemeenteraad zit. Het zijn twee slimme jongens. Goede vragen trouwens.

  reageer
 • Nico uit Barneveld

   

  Laten we bidden voor Israël. Wat een haat tegen dit land. Keurige en vooral moedige vraag van de raadsleden in Urk.

  reageer
 • Erik

   

  Dit is echt waanzin. Ze zouden een motie tegen de familie woord moeten indien. Het lijkt wel of deze persoon oogkleppen op heeft voor deze landinpikkers!!

  reageer
 • John

   

  Ik zeg: geen zaken meer doen met de UGP. Of is het beter de andere wang toe te keren en me niet te verlagen tot het niveau van de ander?

  reageer
 • Susan

   

  Waar haalt de wereld het lef vandaan zich te bemoeien met Israels binnenlandse zaken. Men kletst maar wat na zonder kennis te heben van het land en historie. Gelukkig zijn er mensen zoals in Urk die wél weten waarover ze het hebben!

  reageer
 • F. Burger

   

  Onzin! U heeft geen kennis van de historie. U leest in de bijbel en leest daar over het volk Israël. Maar het is maar net welk gebedenboek u leest. Israel is altijd een smeltkroes van geloofsovertuigingen geweest. Daarmee is Israël het beste bewijs dat op basis van geloof geen politiek gevoerd kan worden, omdat dat ten allertijde zal lijden tot oorlog. Volgen de VN-Veiligheidsraad resolutie 676 uit 1974 dient Israël de bezette gebieden terug te geven aan Syrië, Egypte en Jordanië. Echter met steun van de VS heeft Israël dit tot op heden niet gedaan en blokkeert Israël hiermee op dit moment zelfs een vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Een land dat zelf in 1948 door een VN-Veiligheidsraad resolutie is ontstaan behoud zich dus het recht voor een ander Veiligheidsraad resolutie naast zich neer te leggen. Dat hadden ze in Irak eens moeten proberen. Die voerden een VN-veiligheidsresolutie uit en werden daarna met Amerikaans en Brits geweld in een oorlog gestort, waar we nu nog niet vanaf zijn.

 • Rob

   

  Dus u vindt het normaal dat de Palestijnen door vergaande landjeroof steeds verder in het nauw gedreven worden omdat er vaak een stel van die idioten kolonisten zich weer ergens willen vestigen op land wat hun niet toekomt. Ook zijn het die kolonisten die zich voortplanten dat het een lieve lust is en ze nooit land genoeg zullen hebben. Verdiep u eens in die geschiedenis of neem anders een keer een kijkje in Israel zou ik zeggen.

 • Ton

   

  Daar zit nu juist het probleem, oog hebben voor de historie. We leven in het heden en dienen elkaar te respecteren en ruimte te gunnen. Leef vreedzaam naast elkaar en maak geen ruzie over heiligdommen die geclaimd worden door diverse partijen. Geloof is altijd een slechte raadgever geweest, uit naam van het geloof is het geoorloofd de ander af te slachten of landjepik te doen. Fijne dag.

 • Meindert de Boer

   

  Inderdaad keurige vragen van deze Urker raadsleden. Alle Nederlanders behoren te bidden voor Israël.

 • Paulus

   

  Goede vragen van de Urker Gereformeerde Partij uit Urk. Israël wordt steeds meer geboycot. Men wil Israël van de kaart vegen. Alle landen keren zich bijna tegen Israël. Laten we het voor Israël opnemen. Het blijft het volk van God.

  reageer
 • Rob

   

  We zijn allemaal het volk van goed toch.

 • kees d.

   

  De nederzettingen politiek en het afsluiten van Palestijnse gebieden voor voedsel en medicijnen zijn misdaden tegen de menselijkheid. Men is hun eigen tijd vergeten waarin ze werden vervolgd en uitgemoord. Er is daar ruimte genoeg om vreedzaam naast elkaar te wonen maar dat moet Israël wel willen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dus ik kan er vanuit gaan dat de gemeente Urk geen water meer gaat afnemen bij Vitens en dus een eigen bronpomp gaan toepassen voor het water wat ze gebruiken binnen de gemeentelijke gebouwen ? Lijkt me een strak plan om Vitens te boycotten.

  reageer
 • DeLuis

   

  Het is toch niet zo dat de Urker gereformeerde partij het (bezettings)gedrag van Israël tolereert en bedrijven die een kritische houding hebben tegenover Israël bestraffen. Het zou goed zijn om zelf ook wat kritischer houding aan te nemen tegenover Israël. Wat Israël uitspookt kan echt niet door de beugel en dan druk ik mij hier nog zeer beschaafd uit. Praat eens met Palastijnen die van hub land worden verdreven, hierbij zijn ook gewoon gezinnen met jonge kinderen. Wat zou u vinden als de gemeente Noordoostpolder grond van Urk zou inpikken en daarmee Urker gezinnen zou verdrijven.

  reageer
 • Willem

   

  Ik zie geen verschil tussen Rusland die de Krim bezet of Israël dat de Westoever bezet. Mijn gedachte is, allebei boycotten.

  reageer
 • Poe

   

  Of Marokko dat de westelijke Sahara bezet, Turkije dat Koerdistan bezet..

 • Boels

   

  Er is verschil, al zie jij het niet. Los daarvan, het is voor iedere inwoner aldaar van belang dat kennis over waterzuivering wordt overgedragen. Zuiver en voldoende water is van levensbelang. Rode Kruis en Halve Maan werken uiteindelijk ook samen. Kijk eens naar de politieke gezindheid van de Vitens bobo's, het gaat daar niet om vakmanschap maar om een makkelijke babble.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert