Zonnebloem zoekt donateurs voor rolstoelauto

LELYSTAD
Nationale Vereniging de Zonnebloem probeert in Lelystad donateurs te vinden om de lokale rolstoelauto op de weg te kunnen houden. De zogenoemde Zonnebloemauto kan worden gehuurd door mensen in een rolstoel of scootmobiel die een dag op pad willen.

De Lelystadse Zonnebloemauto is sinds april vorig jaar beschikbaar. Omdat het contract met de financier afloopt, moet De Zonnebloem nieuwe donateurs vinden. Door langs de deuren te gaan hoopt de vereniging zo'n 150 mensen te vinden die maandelijks een klein bedrag willen betalen voor de aangepaste auto. Het laten rijden van de rolstoelauto kost zo'n tienduizend euro per jaar.

Een woordvoerder van De Zonnebloem laat weten alle vertrouwen te hebben dat er voldoende Lelystedelingen zullen zijn die donateur willen worden. Rolstoelgebruikers kunnen de Zonnebloemauto ondertussen gewoon blijven huren.

reacties (2)

 • Hallo

   

  10.000 per jaar?? Op marktplaats kost een goede tweedehandse 15.000 euro. Wegenbelasting is grijs kenteken. De diesel kan men zelf betalen bij gebruik. Hoe komen die kosten zo hoog?

  reageer
 • Willen Dronten

   

  Als we nu eens stoppen met geld naar ontwikelings hulp te sturen daar is namelijk de staat voor en niet de gemeente Als we nu eens minder geld aan asielzoekers geven Als we eens minder geld geven aan nieuwjaar feest op het stadshuis Ja dan kan deze auto gewoon betaald worden door de gemeente en een tweede auto dan ook wel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert