Ryanair ook in beginfase naar Lelystad Airport

LELYSTAD
De Ierse budget-luchtvaartmaatschappij Ryanair zal vanaf Lelystad Airport gaan vliegen, ook als het aantal vluchten daar na de uitbreiding in 2019 nog heel beperkt is. Dat bevestigt een woordvoerder van Ryanair aan Omroep Flevoland.

'Een grap'
Afgelopen maandag noemde topman Michael O'Leary van Ryanair Lelystad Airport nog 'een grap', omdat er in het begin maar vijf tot zes vluchten per dag mogelijk zijn. O'Leary ergerde zich aan de traagheid waarmee Lelystad Airport wordt ontwikkeld en uitte scherpe kritiek op de Schiphol Group, eigenaar van het vliegveld.

Ryanair blijft er bij dat Lelystad Airport moet zorgen dat er snel meer vliegtuigbewegingen mogelijk zijn dan de 4000 per jaar, die nu voor 2019 zijn toegezegd. Maar ook in deze beginfase zal de Ierse prijsvechter het poldervliegveld gaan gebruiken.

Grootste luchtvaartmaatschappij
Ryanair vervoerde vorig jaar 117 miljoen passagiers en is daarmee de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa. Zij heeft een vloot van 438 Boeing 737-800's, het type vliegtuig dat straks op Lelystad Airport kan landen. Er staan nog 193 Boeings in bestelling. De maatschappij heeft een agressieve strategie om te groeien.

reacties (12)

 • Hendrik

   

  Low-cost carriers zoals Ryanair bieden geen duurzame werkgelegenheid omdat ze weinig honkvast zijn. Ze gedragen zich als sprinkhanen die van de ene subsidie naar de andere subsidie springen. De belangrijkste reden voor de gemeente Lelystad en de provincie om voorstander te zijn van uitbreiding was juist die werkgelegenheid. Dus heel benieuwd hoe de gemeente en de provincie hier nu in staan.

  reageer
 • frits

   

  Waar baseer je dat op? RyanAir is inmiddels de grootste vliegmaatschappij van Europa, en heeft heel wat kwijnende vliegvelden een goede toekomst bezorgd. Er zijn inderdaad vliegvelden waar RyanAir vetrokken is. Maar de KLM, AirFrance, Olympic Airways e.d. hebben in het verleden ook heel wat routes verlaten, en andere weer toegevoegd. Het is net openbaar vervoer, dat verandert ook steeds in de jacht naar reizigers. Voordeel van vliegen is dat een andere maatschappij vaak wel weer in het achtergebleven gat springt.

 • Bas

   

  Misschien kan Omroep Flevoland hier eens kritisch op doorvragen?

 • Dirk2

   

  Super!!! Laat maar snel komen!

  reageer
 • Flevogoed

   

  Mooi kan mij niet snel genoeg beginnen , ff baan van 3000 meter erop en hopla evolutie kom maar op met de werk gelegenheid .

  reageer
 • Jan

   

  En zo is het! Kan me niet snel genoeg gaan. Lang leve Leystad airport

 • Bo

   

  Mooi, heel snel gaan vliegen, hoe meer hoe beter. Wat mij betreft ook s'nachts. Lekker vliegtuig spotten.

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Graag wekelijks op vrijdag naar Beziers en maandag retour Lelystad! Wanneer kan ik boeken?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rat

   

  Super voor de regio groei in alle opzichten. Geluid van vliegtuigen hebben we toch al!

  reageer
 • Rob

   

  Omschrijf die groei dan eens misschien kan ik er nog wat van leren?

 • Jan

   

  Een advies aan Ryanair dit word jullie ondergang

  reageer
 • Ton Theunis

   

  Ik vlieg geregeld met Ryan Air vanaf Dusseldorf Weese. Dusseldorf heeft daarnaast ook nog een 'groot' vliegveld dus de situatie is vergelijkbaar met Amsterdam en Lelystad. Dusseldorf Weese is een voormalige Britse luchtmachtbasis. In de eerste jaren gingen er maar vier vluchten per dag en was het er uitgestorven. Inmiddels zijn dat er een stuk meer en is het vliegveld een centrum van bedrijvigheid geworden, ook rondom. Bij mijn weten wordt er 's nachts niet gevlogen.

  reageer
 • Noorderling

   

  Wat ook een "grap" is is dat Lelystad Airport op deze manier een ordinaire low cost luchthaven wordt. Heeft helemaal niks, maar dan ook niks met overloop van Schiphol te maken. Integendeel; Ryanair neemt het grootste deel van de beschikbare capaciteit voor zich, waardoor Schiphol nog steeds in de zelfde benauwde situatie zit als nu. Komt nog eens bij dat dit Schiphol en KLM geld en passagiers gaat kosten. Duidelijk moge zijn dat de Nederlandse overheid oogkleppen voor heeft want om hoe wil je het anders noemen; ruim 90 miljoen investeren (Wellicht is dit nog royaal te laag) voor een low cost luchthaven.

  reageer
 • Maartje

   

  Nou maakt U een grap... of heeft u er nou echt helemaal niets van begrepen? Misschien nog eens alle nieuwsberichtenterug lezen en komen dan achter dat deze luchthaven volledig eigendom is en grote wens is van: Schiphol!!! Die 90 miljoen wordt ook door de zeer succesvolle en winstmakende Schiphol betaald! RyanAir willen vanaf Schiphol vliegen, maar daar zijn geen slots meer. Daarom ontwikkelt Schiphol de Luchthaven Lelystad.

 • pieter

   

  Het begin is er !!!!!

  reageer
 • Rob

   

  Welk begin, het begin van het einde?

 • Hoog

   

  Hoog tijd om eindelijk een Europese kerosine-belasting in te voeren om deze pretvluchten te ontmoedigen.

  reageer
 • Jan

   

  Hopelijk komt die kerosine-belasting nog voor 2019 en gaat Lelystad Airport dan als een nachtkaars uit.

 • Piet

   

  Helaas... een hogere organisatie (ICAO) heeft bepaald dat vliegtuigbrandstoffen niet belast mogen worden.

 • Ikke

   

  Hoe lang zal Ryanair zich houden aan de nachtsluiting?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert