Taakstraf voor vandalisme tijdens voetbalweekend

URK
Drie Urkers hebben een taakstraf van veertig uur gekregen omdat ze tijdens de mistige nacht van 26 november 2016 een hek van de N34 in Drenthe hebben gegooid. Een gealarmeerde politieauto reed onder het viaduct en knalde er bovenop. Daarmee werd een levensgevaarlijke situatie veroorzaakt, zo oordeelde de politierechter donderdag.

De 23- en 24-jarige mannen hadden in dezelfde nacht ook reflecterende verkeerspalen verplaatst én een brievenbus vernield. "We mogen van geluk spreken dat er geen grote schade is veroorzaakt en er geen gewonden zijn gevallen", aldus de Officier van Justitie.

De Urkers hadden zich misdragen gedurende een weekendje in Odoorn met de voetbalclub. Bij een avondje stappen was er veel gedronken. Hierdoor kon het drietal op zitting niet alle details meer terughalen. "Maar we nemen onze verantwoordelijkheid", merkte de man die zich het meeste wist te herinneren op.

Volgens een andere Urker waren de reflecterende palen op de N34 zonder kwade bedoelingen verplaatst. "Het was koud. We hadden een taxi gebeld, maar die kwam niet. We hoopten door het verplaatsen van de palen dat er iemand zou stoppen." Een van de verdachten moest na de aanhouding een nacht in de cel. De andere kompanen verbleven daar twee nachten.

Het drietal is in de ogen van de rechter samen te werk gegaan. Daarom kreeg elk dezelfde taakstraf van veertig uur. Eén van de Urkers kreeg ook een boete van vijfhonderd euro opgelegd omdat hij in een proeftijd van een eerdere veroordeling opnieuw in de fout was gegaan.

reacties (7)

 • Anoniem

   

  We blijven mensen, we maken fouten. De vraag of hiervan geleerd is.. Kan jij in het diepste van iemands hart kijken? Met of zonder straf, ik kan zeggen er is van geleerd.

  reageer
 • Leny.

   

  Ik ben het helemaal eens met Dec flevo burger.

  reageer
 • jo jo

   

  De voetbalclub zou ook actie mogen ondernemen. Zulk tuig is het shirt van je club immers ook niet waard..

  reageer
 • Urker. Tdb

   

  Ben ik met u eens. Maar deze heren zijn niet lid van svu(sport vereniging Urk) maar voetballen zaterdags onderling voetbal met eigen competitie. En trouwens, bij elke vereniging heb je wel een paar verrotte appels tussen zitten.

 • willy

   

  Wat een lachertje. Daar zullen ze echt van leren!!

  reageer
 • Opmerker

   

  Het is nu alleen nog de vraag of deze opgelegde taak een echte straf is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bla Schaap

   

  "23- en 24-jarige jongens" Jongens? Jongens? Het zijn gewoon volwassen kerels die teveel gezopen hebben!

  reageer
 • Bram

   

  Je hebt gelijk, ik pas het aan!

 • Flevoburger

   

  Dus je gooit in de nacht een hek op de weg en je verplaatst verkeerssignalen? Dat is dus in principe een poging tot doodslag. En daar geven we in Nl een taakstraf van 40 uur voor? Dus zoveel is uw of mijn leven of dat van uw dierbaren voor de Nederlandse rechtspraak waard?

  reageer
 • Pietertje

   

  Z'n bouwhek en reflecterende afzettings borden zie je toch ook niet over het hoofd op de weg? (Boeren land weg) mag je 60 als je als politie dan met 120 aan komt zetten en niet kijkt ja..... Toen werd er eens bij de over buurman in gebroken ik zag dat en belde 112 toen kwamen ze 15 min later aanzetten met sirene de hele straat wakker en dan vinden ze het raar dat ze de inbreker niet vinden. Politie hier in Nederland is gewoon een ongeregeld zootje ze kunnen en mogen niets. Ja boetes uitdelen langs de weg

 • Jan

   

  Mee eens, taakstraffen worden zo gemakkelijk gebruikt tegenwoordig. Tijd om de rechterlijke macht maar eens onder de loep te nemen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert