Lespakket over windmolens voor basisschoolleerlingen

ESPEL
Een lespakket over windmolens. Het is vrijdag gepresenteerd op basisschool de Ark in Espel. Het pakket is gemaakt door de Koepel Windenergie Noordoostpolder omdat het wil bijdragen aan een stukje bewustwording bij kinderen.

Uniek lespakket
Het pakket bestaat uit drie losse lessen die op een speciale website komen. De docent kan daar de lessen en een docentenhandeling downloaden. Het pakket sluit aan bij het onderwijs voor de groepen 6, 7 en 8, aldus de Koepel Windenergie Noordoostpolder en is uniek in Nederland.

Jan Terlouw op bezoek
Leerlingen van groep 7/8 van de Ark kregen als eerste les over windenergie. Jan Terlouw praatte met de leerlingen over duurzaamheid. De Windkoepel heeft hem benaderd omdat de schrijver en oud-politicus het belangrijk vindt dat kinderen leren over duurzaamheid om zo de aarde te beschermen. 


 

reacties (2)

 • Boels

   

  Ach, met windmolens sukkelt men voort zonder ook maar een microgram minder CO2 uit te stoten. Leer kinderen (en Terlouw) eens iets over het begrip energiedichtheid; dan wordt vanzelf duidelijk dat het promoten van windenergie in feite een pyramidespel is.

  reageer
 • Jan

   

  Precise Boels, leer die kinder in het kader van energiedichtheid enkel over de groene kerncentrales. Bent u voorstander van toch?

 • Barbara

   

  Nog meer vervuiling aan de horizon van het zich straks vernieuwende onderwijs? We stoppen ze ook al als z.g. kippen zonder kop in een hok met z'n duizenden. Hoezo duurzaamheid first? In welke molen draait de mens zich nou steeds in vast?

  reageer
 • De kaat

   

  Duurzaamheid is alleen van toepassing als er voor een boer of energiereus een financieel voordeel uit te halen is en inderdaad de werkelijke problemen pakken we niet aan. Omrop Fryslan had afgelopen weekend nog een prachtige documentaire waaruit nog eens duidelijk wordt waar deze hele wind hype vandaan komt. Dat het niet bijdraagt aan vermindering gaswinning of totaal energieverbruik doet niet ter zake. Er valt geen te halen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert