Doorbraak in gedwongen verhuizing camping Waterhout

ALMERE
Er is eindelijk een doorbraak in de gesprekken rond de gedwongen verhuizing van Camping Waterhout. De gemeente Almere gaat onderzoeken of de camping kan verhuizen naar de Noorderplassen, op het Schateiland.

Administratieve fout
De camping in Almere Stad moet wijken voor de Floriade, die in 2022 wordt gehouden. De gemeente Almere en de camping steggelen al jaren over de gedwongen verhuizing. De onteigeningsprocedure die de gemeente een tijd geleden tegen de camping begon is door de keuze voor Schateiland nog niet stopgezet.

Meerdere opties
In verband met de verhuizing binnen Almere kwamen in de eerste instantie vijf mogelijke locaties naar voren. Vooral een plek in Haven bij het surfstrand aan het Gooimeer leek een tijd een reële nieuwe plek voor de camping te zijn. Maar de eigenaars van Waterhout zagen toch te veel problemen: "Er is daar geen zekerheid voor de toekomst in verband met de geplande buitendijkse woningbouw. Bovendien is mogelijke blauwalg een groot nadeel.” Ook het Weerwatereiland/Vogeleiland is als verhuislocatie niet meer in beeld.

Enthousiast
Het Schateiland in de Noorderplassen lijkt een goede kans te maken als nieuwe plek voor Waterhout, want zowel de gemeente als de camping zijn enthousiast. "Er komt geen bebouwing, want het ligt tegen een prachtig natuurgebied aan, direct aan het water”, aldus campingeigenaresse Tineke Fokkens. De komende tijd wordt verder onderzocht of de verhuizing daadwerkelijk door kan gaan. Als alles goed gaat denkt Fokkens volgend jaar op het Schateiland met de camping van start te kunnen gaan.


reacties (14)

 • Ik snap dat een oplossing voor de camping nodig is, maar waarom daar de Lepelaarsplassen voor opofferen. Lepelaarsplassen is uniek in de wereld dat behouden moet blijven. Recreatiebossen meerdere dagen hoort hier niet bij. Dit gaat ten koste van de ongerept natuur en de aanwezigheid van vele vogels! Kies aub een andere bestemming!!!

  reageer
 • Bert

   

  Beste mensen, dit is een opsteker voor de eigenaren van de camping? Een wijze raad, vertrouw de politiek niet, het is net het weerbericht, als het hun uit komt. Het is gewoon een schande dat het zover moest komen. Dat een gezond bedrijf door Gemeente naar de andere wereld word geholpen. Het speeltje van de Gemeente, de Floriade. De inwoners de lasten, er is nog nooit een Floriade zonder bijsmaak afgerond.

  reageer
 • Kim

   

  Ze gaan onderzoeken of het daar kan. Dus eigenlijk is er nog niets nieuws.....

  reageer
 • Bas

   

  Vooral lekker doorgaan Almere met de floriade. Het project dat nog nooit winst opgeleverd heeft en altijd een flop is geweest. Waarom moet almere zonodig daar weer aan meedoen? Ongetwijfeld bedacht achter het bureau terwijl geen enkele Almeerder hier op zit te wachten. Steek je geld is in iets anders waar iedereen wat aan heeft. Maak bijvoorbeeld eens wat van de grote markt, we hebben nog een bouwval van een kasteel staan, laat de natuur nou een in takt, enz enz enz. Samengevat: investeer in iets waar een Almeerder voor langere tijd wat aan heeft. Dit flutproject is nu al buiten budget, en het is nog niet eens begonnen!!!

  reageer
 • Hannes

   

  Beste mevr, Tineke Fokkens; Ondanks alle scenario's debacle wat U allemaal hebt moeten incasseren; wat zeker geen schoonheidsprijs verdiend!" Wens ik U met Uw gezin! via deze weg; Heelveel Geluk!! Om de Camping op de zogoed en terecht aangeboden locatie verder te kunnen ontwikkelen!! (Bekijkt U het debacle, maar als gelukkig uit de rook vandaan!").. Daar zal de Jachthaven recreanten nog vijfjaar en langer moeten doorstaan, voor ze hopelijk uiteindelijk nog uit de rook scenario debacle zijn uitgekomen!!" "Veel succes ook voor de Jachthaven...! Gr Hannes,

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Ik zou zelf denken dat Almere haven geschikter is. Mooie havenkantoor, winkels en dergelijken op loop afstand.

  reageer
 • Dirk2

   

  Was moeilijk voor Herrema.... eerst alles op alles zetten om te treiteren en nu het niet lukt met hangende pootjes alternatieven aanbieden! Wat heeft deze onzin allemaal gekost? Wie gaat dat betalen? De burger! Stop met de FLOPRIADE aub.

  reageer
 • Aron

   

  Ik hoop dat de gemeente net zo genereus met deze mensen om gaat als dat ze met de chinees omgegaan zijn. Dit seizoen is een verloren seizoen want door de bomenkap zitten ze pal op de A6 en hun bouwwerkzaamheden en volgend seizoen zullen er aanloopproblemen zijn. Ik ben alleen bang dat de amtenaren meer van chinees eten houden dan van kamperen in de eigen stad dus dat de uitkoopregeling karig zal zijn.

  reageer
 • Ger

   

  De camping wist alles al jaren. Ze willen niet de hoofdprijs maar een paar keer de hoofdprijs. En dat gaan wij betalen. Over een tijdje komt de jachthaven en ook nog. Zo gaat de PretFlorida zeker duurder worden, dank zij dit soort "ondernemers" die zich willen verrijken.

 • Emma

   

  Ik ben het helemaal met je eens, er moet geld komen voor de nieuwe aanleg en de gederfde inkomsten van komend seizoen moeten gecompenseerd worden !

 • Karel

   

  U betaalt mee aan deze uitkoopregeling én straks nog veel meer aan de miljoenen verliezen. Dankzij een prestigeproject van een zekere wethouder en niemand die hem wil tegenhouden.

 • Frank

   

  Dat ze dit seizoen pal op de A6 zitten kun je de gemeente niet aanrekenen. Camping wist dat die bomen gekapt moesten worden voor de A6 en dat gebeurt door Rijkswaterstaat. Dit wist de camping, maar toch blijven ze zitten. Eigen schuld dus. Maar ik hoop wel dat ze er uit komen op Schateiland, is een fantastische plek voor een camping.

 • Me

   

  Laat alsjeblieft de natuur de natuur. Geen camping in noorderplassen!

  reageer
 • Rob

   

  gelukkig boek dicht en verder met die drama dat Floriade heet. Let op dat kost ons straks geld als bewoners van Almere, wat ik je smoes

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  1,2,3 wachten op de natuurvrienden en Noorderplassen bewoners die er natuurlijk weer de grootste bezwaren in zien.

  reageer
 • svv

   

  mmm sorry als ik dit fout heb maar als ik me niet vergis had almere daar ook al plannen voor om een naakt / nudisten stand te hebben... of was dit al van de baan?¿?

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik gun de mensen van de camping een mooie nieuwe plek. Schateiland is zo'n plek. Als dit door zou gaan hoop ik dat de dagrecreatie daar kan blijven. Dat is juist het unieke van schateiland. Allerlei culturen recreëren daar samen. Ik hoop om een mooie oplossing waarin de camping en dag recreatie hand in hand zullen gaan.

  reageer
 • Emma

   

  Zou fijn zijn als er een plek voor hen is waar zij zich ook goed bij voelen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert