Wethouder garandeert opvang asieldieren

ALMERE
Ook al gaat het dierenasiel in Almere failliet, dan wordt de opvang van dieren toch gegarandeerd. Dat heeft wethouder Frits Huis de gemeenteraad toegezegd. Aanleiding voor die toezegging zijn aanhoudende berichten dat het financieel niet goed gaat met de Vereniging Dierenasiel Almere. Overigens verwacht de wethouder niet dat de vereniging failliet gaat. Maar een goed overzicht van het huishoudboekje van het asiel heeft Huis ook nog niet.

Al 8 ton afbetaald
De gemeente betaalt al sinds 1998 de hypotheek voor het het pand van het asiel aan de Groene Kadeweg. Van de 1,3 miljoen euro die het pand kostte is nu al 8 ton afbetaald. Mocht het asiel ter ziele gaan, dan wil de gemeente dat de opvang van de dieren in het pand blijft. Een andere partij zou dan de taken van de Vereniging Dierenasiel moeten overnemen. De Dierenbescherming heeft al toegezegd hulp te verlenen. In uiterste noodzaak worden er dieren opgevangen in Amersfoort of Lelystad.

Hoe de gemeente dat voor elkaar krijgt is onduidelijk. Alhoewel de gemeente de hypotheek betaalt is het pand eigendom van de Stichting Dierenasiel Almere. Deze heeft volgens de gemeente, in tegenstelling tot de vereniging, geen financiële problemen. Ook kan het pand niet meegesleurd worden in een mogelijk faillissement van de vereniging.

Bestuur houdt kaken op elkaar
Het bestuur van de vereniging geeft geen informatie over de financiële situatie. Omroep Flevoland heeft daar meerdere keren om gevraagd. Ondanks een toezegging dat voorzitter John Renders Omroep Flevoland te woord zou staan, is dat niet gebeurd. Wel heeft het bestuur een mail gestuurd. Daarin zegt het bestuur een klacht in te gaan dienen tegen de Gooi- en Eemlander bij de Raad voor de Journalistiek. Die krant schreef als eerste over de actie die een oud-medewerker van het asiel startte om het bestuur af te laten treden. Volgens hem hebben de bestuursleden door wanprestaties de financiële problemen veroorzaakt, waardoor het dierenasiel failliet zou kunnen gaan.
Het bestuur zegt dat van de aantijgingen weinig klopt en dat de Gooi- en Eemlander geen fatsoenlijk hoor- en wederhoor heeft gepleegd. Personeel en vrijwilligers worden binnenkort tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat over de reuring die is ontstaan.

reacties (1)

  • Hendrik

     

    Als het echt zo'n zooitje is daar, zou ik aangifte gaan doen bij de politie. Maar kennelijk zijn er geen feiten maar alleen onderbuik gevoelens. Dit speelt trouwens al meer dan een jaar. Dus als het echt heel ernstig zou zijn, was er allang actie ondernomen. Tsja, en wie zijn er dan de dupe? De dieren die er niet om gevraagd hebben in een asiel terecht te komen. Dus als je iets voor jou huisdieren nodig hebt, ga dan eens kijken in de shop van het asiel. Steun je het asiel mee. Sterkte en succes voor de medewerkers!!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert