Politie surveilleert extra na vandalisme basisschool Laetare

LELYSTAD
De politie houdt basisschool Laetare in de Zuiderzeewijk in Lelystad extra in de gaten na wederom een brand in één van de zonneschermen. Volgens de directeur van de school is het voor de zesde keer dat één van de zonneschermen door brand is beschadigd. Ook werd er begin van dit jaar een brandbom naar de school gegooid. 

Brandstichting
De brandweer ging in eerste instantie uit van kortsluiting in de motor van de elektrische zonneschermen. Na aandringen van de schooldirecteur is na twee branden forensisch onderzoek gedaan. Toen zijn volgens de schooldirecteur vingerafdrukken en een aansteker gevonden. Hierdoor staat volgens hem vast dat het om brandstichting gaat. Om de daders te pakken surveilleert de politie nu extra rond de basisschool. 

Cameratoezicht
De school wil graag camera's ophangen om erachter te komen wie de vernielingen aanricht. Omdat het schoolplein openbaar terrein is mag dit niet zomaar. Alleen als de beveiligingscamera's op de school gericht zijn.

Geen zicht op daders
De Laetere is de enige school in de Zuiderzeewijk die last heeft van vandalisme. Basisscholen de Vuurtoren en Ichtus, op steenworp afstand van de Laetare, maken geen melding van vernielingen. Volgens de directeur van Laetare is het totaal onduidelijk wie het gemunt heeft op zijn school. Ook de gemeente en Welzijn Lelystad hebben geen idee waar de dader of daders gezocht moeten worden. Wel gaat Welzijn Lelystad in gesprek met eventueel rondhangende jongeren om te kijken of zij iets voor hen kunnen betekenen, aldus de gemeente.


reacties (4)

 • Rob

   

  Camera's vanuit het lokaal ophangen alsof je het lokaal filmt maar goed kan zien wat er buiten gebeurd dan doe je niks fout

  reageer
 • Dick

   

  Dat heb je dan behoorlijk fout Rob. Want je hebt de camera's dan wel met de intentie om buiten te filmen opgehangen. Tja, en daar draait het dan toch om.

 • Winters

   

  Misschien eens beginnen met het niet openbaar maken van de schoolpleinen in Lelystad. Dan kan er tenminste opgetreden worden tegen mensen die niets op zo'n schoolplein te zoeken hebben. Er zijn meer scholen die last hebben van vandalisme vernieling en hangjongeren in Lelystad.

  reageer
 • Sandra74

   

  Beetje creatief mee omgaan. Camera op de school richten maar zo dat er ook een deel van het schoolplein zichtbaar is...

  reageer
 • D,v,d.

   

  Nee hoor hoeft geen camera's ze moeten bij hun eigen beginnen hun beleid veranderen daar komt die ellende van.

 • Stef vd Heuvel

   

  Wat een onzin van die camera's. Gemeente wil kennelijk niet dat daders bekend worden. Weg met gezeur over privacy. Dat gespuis moet opgepakt worden.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, het grote probleem is dat je nooit meer een diender op straat ziet lopen. Vroeger liepen daar dienders. En je liet het wel uit je hoofd om rottigheid uit te halen want je kreeg thuis ook nog eens behoorlijk op je donder. Maar het begint allemaal met normen en waarden. En die worde de jeugd al heel lang niet meer bijgebracht. Want alles moet maar kunnen. En als er iet opgelost moet worden gaan we thee drinken. Hou op schei uit. Lang leve de tweeverdienersmaatschappij.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert