Sterrensysteem voor veiliger fietspaden

FLEVOLAND
De ANWB gaat van zo'n 40 kilometer aan fietspaden in Flevoland in kaart brengen hoe veilig ze zijn. De fietspaden krijgen een score van één tot vijf sterren.

Volgens de ANWB raken jaarlijks 12.000 fietsers ernstig gewond. Daarbij speelt de manier waarop een weg of fietspad is aangelegd vaak een rol. Dat komt onder meer door paaltjes, stoepranden of tramrails.

De ANWB hoopt dat gemeenten en provincie aan de hand van het sterrensysteem de fietspaden veiliger maken. Het gaat om een proef die in verschillende delen van Nederland wordt gehouden. Welke fietspaden in Flevoland in kaart worden gebracht, weet de ANWB nog niet. 

reacties (4)

 • frits

   

  De gemeenten en provincie weten zelf ook wel waar het beter kan. Is eerder een geval van geen geld hebben, of beter gezegd: ervoor over hebben. Als politicus scoor je blijkbaar meer met een Dutch Match Cup dan met goede fietspaden. En die paaltjes, tja, daar vragen bewoners zelf om. Geen ambtenaar die denkt: laat ik de gemeente vandaag eens vol paaltjes zetten. Althans, ik hoop dat ze zo niet denken...

  reageer
 • Patrick smit

   

  Graag zou ik zien dat het fietspad in tussen de vaarten midden bij de Bonjasky Academy afgekeurd word met een 1 ster.. Ik ben zelf woonachtig in die straat en heb al regelmatig het ëén en ander voor zien vallen daar.. het gaat om het appelpad richting parkwijk waar automobilisten en brom/fiets verkeer elkaar dagelijks bij aanrijden.

  reageer
 • KC

   

  De foto is een mooi voorbeeld van een fietspad op Urk.

  reageer
 • Dirk

   

  het bericht gaat over flevoland , waar is die tramrails of waar is die zo snel aangelegd in fleoland .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert