OM eist 8 jaar celstraf voor neersteken vriendin

ALMERE • Vr 10 maart 2017 | 18:01 • Vrijdag 10 maart 2017 | 18:01
Het Openbaar Ministerie wil een 33-jarige Almeerder die zijn vriendin zou hebben neergestoken, acht jaar achter de tralies hebben. De steekpartij vond vorig jaar januari plaats, in de wijk Griend in Lelystad.

De Almeerder was vrijdag aanwezig voor zijn rechtszaak, maar gaf direct na aanvang aan dat hij het niet aankon om te blijven. Daarom zette de rechtbank de zaak zonder hem voort.

Omdat de man ook tijdens politieverhoren en gesprekken met gedragsdeskundigen zijn kaken stijf op elkaar hield, is niet duidelijk geworden waarom hij zijn vriendin zou hebben neergestoken. Dat gebeurde in het huis van haar ouders in de Griend.

Keukenraam
De man zou een keukenraam stuk hebben geslagen, omdat de vrouw niet opendeed. Daarna klom hij naar binnen. Terwijl de vrouw gehurkt bij hun baby zat, zou hij haar haar meerdere keren in haar hals hebben gestoken. Haar 4-jarig zoontje zag dat gebeuren. Het jochie zag ook hoe zijn stiefvader zichzelf stak.

De Almeerder zat eerder vier jaar celstraf uit voor poging tot doodslag op een ex-vriendin. Ook het huidige slachtoffer zou hij meerdere keren hebben mishandeld.

Schadevergoeding
De officier had het liefst ook tbs geëist, maar de verdachte weigerde mee te werken aan onderzoeken naar zijn persoonlijkheid.

De vrouw wil bijna 20.000 euro schadevergoeding en als het aan justitie ligt, krijgt ze die ook. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel