A1 flink gewijzigd na werkzaamheden

ALMERE
Wie vanuit Flevoland richting Amsterdam rijdt, komt sinds afgelopen weekend de nodige veranderingen tegen. Rijkswaterstaat heeft het hele weekend gewerkt bij onder meer knooppunt Muiderberg, waar de A6 en de A1 samenkomen.

Eén van de wijzigingen is het opschuiven van de A1 ter hoogte van knooppunt Muiderberg: de weg is daar 180 meter verlegd. Ook kunnen automobilisten niet meer over de wisselbaan. Om dat te compenseren, is er richting Amsterdam wel een extra rijstrook beschikbaar.

Wie gewend is om richting Schiphol te rijden van de A1 naar de A9 moet goed opletten, want het keuzemoment komt twee kilometer eerder.reacties (24)

 • stephan

   

  Muizen komen o.a. ook op afval af. Kan het ook niet gewoon door de stadsuitbreidingen komen? Pampushout wordt als het ware van twee kanten "bedreigd":door Poort en de Noorderplassen en Almeerderhout door Nobelhorst. Wil je de roofvogels behouden zou je eigenlijk met woningbouw moeten stoppen maar ja, wij willen bijna allemaal een huis met een tuin voor ons, onze kinderen en de generaties ba ons.

  reageer
 • Kareltje

   

  Ik kan er naast zitten, maar met het kappen van zoveel bomen (niet alleen langs de A6, maar ook langs de Waterlandseweg) lijkt het alsof ook de meeste roofvogels vertrokken zijn (in tegenstelling tot een paar jaar geleden zie ik ze nog amper) waardoor ongedierte vrij spel heeft. Ik woon redelijk dicht bij de A6 en afgelopen jaar zag ik voor het eerst in 20 jaar op klaarlichte dag muizen door de tuinen lopen terwijl mensen gewoon buiten zaten. Bij een aantal huizen zitten ze inmiddels in de kruipruimten en is er al veel schade aangericht aan de isolatie van de buizen van de stadsverwarming, de bodemisolatie van de begane grond en zelfs de mantelbuizen van de glasvezelaansluiting zijn blijkbaar erg lekker.

  reageer
 • Hannes

   

  De stedelijke trechters moeten het allemaal kunnen verwerken, en dit is nu al duidelijk zichtbaar te merken!! "Wat de Noord-Zuidlijn betreft, kan nog voor de toekomst voor Amsterdam verlichting geven!" (Maar zolang de auto nog een belasting koe is, zal het altijd file blijven rijden!!")

  reageer
 • frits

   

  Op de korte termijn wel minder files. Op de lange termijn niet, omdat het autoverkeer toeneemt. Maar zonder uitbreiding van de wegen zou het dan nog veel erger geweest zijn met de files. Openbaar vervoer biedt, althans volgens allerlei MKBA's, geen alternatief voor het toenemende autogebruik. Maar misschien kloppen die MKBA's wel niet

  reageer
 • Hannes

   

  Zo regeren meestal de langetermijn azijndruppelaars, waarvan men totaal niet weet van de waarde wat het nog teweeg moet gaan brengen! (Stilte voor de storm kan ook lekker rustig zijn) ondanks het mooie werk van de wegenbouw!"

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Stephan

   

  Nu het eerste deel van de A6 zijn voltooiing nadert, zijn de azijnpissers van enkele jaren gelden akelig stil. Toen riep men moord en brand dat er zoveel bomen gerooid werden. Nu zie je dat de in- en uitvoegstroken en viaducten tot bijna een de overgebleven groenstrook komen. Kortom, er is geen boom te veel gekapt. En zie, men heeft ook al weer nieuwe bomen aangeplant. Zo zal het in het tweede deel (o.a. ter hoogte van de Floriade) over enkele jaren ook gaan: nu bomen kappen en na aanleg van de nieuwe infra weer bomen aanplanten.

  reageer
 • JanB

   

  Met de trein? Van huis naar werk? Niet mogelijk. Van huis naar familie of andere plaatsen waar ik gemiddeld genomen heen wil? Dan ben ik zeker 2 keer zo lang onderweg als met de auto en/of kost het mij een extra overnachting. En wat bedoelt u met 'in uw tijd'? Over welke jaartallen heeft u het dan? Overigens schrijf ik ook nergens dat het tegenwoordig onveilig is, men gunt elkaar alleen vaak niet de tijd en ruimte op de weg.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Ga toch lekker met de trein, 1e klas. Dan heb je dat gedoe van tegenwoordig niet. Het verkeer is veel veiliger dan vroeger en ook rijdt men veel beter. In uw tijd ging men nog gewoon dronken de weg op. Vaak met auto's in slechte staat.

  reageer
 • JanB

   

  Ja, als men elkaar eens de ruimte gunde..... Maar ja, dat gebeurt tegenwoordig niet meer, als je hier al leest hoe vaak er door mensen wordt geschreven dat ze gehinderd worden door medeweggebruikers die zogenaamd massaal ineens naar links komen op de snelweg. Terwijl je vaak met een beetje vooruit kijken, anticiperen en de ander ook even wat ruimte gunnen zonder al teveel ergernis rustig door kunt blijven rijden....

  reageer
 • Marijke

   

  Is Google Maps ook op de hoogte? #navigatie

  reageer
 • Piet

   

  Nee, maar wel tot kortere files die sneller oplossen. Vorig jaar kon je bij een klein ongelukje op de Hollandse Brug een uur of langer in de file staan. Een paar weken geleden gebeurde er net zoiets en toen ik er een kwartier later langs kwam was de file voorbij. Dat heet vooruitgang.

  reageer
 • MKM

   

  In verschillende gevallen is dat zo. Ik heb zelf echter sterk de indruk dat de hoeveelheid files op dit traject behoorlijk is afgenomen (althans, ik doe er zelf minder lang over dan een jaar geleden) en volgens mij staan de betreffende auto's ook niet op een andere plek in de rij (heb ik in elk geval niet kunnen ontdekken)...

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Het werk is nog niet klaar en per saldo is het aantal rijstroken nog niet vermeerd. In de oude situatie lagen er 2 wisselstroken + 3 rijstroken= 5 rijstroken. In huidige situatie is dat 5 rijstroken geworden. Over 2 weken gaat de wisselbaan volledig dicht voor de rest van het jaar (en een deel van 2018). De reden is dat de software voor de nieuwe wisselbaansysteem eerst ontworpen en getest moet worden. Dit is pas mogelijk als de wisselbanen zelf gereed zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Meer asfalt leidt niet tot minder files.

  reageer
 • willem-stad

   

  Als je zo die video en het resultaat bekijkt kan je alleen maar trots zijn op de Nederlandse infrastructuur met daarbij grote waardering voor alle wegwerkers in dag en dauw.

  reageer
 • Ron

   

  Jammer dat Rijkswaterstaat de vertraging op het traject Almere centrum-Diemen verkeerd inschat. (doorgeeft aan de file-info) Vertraging volgens de media een half uur. Afgelopen wekend ruim 2 uur en veertig minuten! Hou er rekening dat de vertraging dus veel langer kan zijn dan dat je via de media ontvangt!

  reageer
 • Dick

   

  Daar zeg je zo wat. Als men elkaar idd eens de ruimte gunde dan ging het een stuk beter op die knooppunten. Maar ook niet bij het eerste blokje als zijdelings verplaatsen. Of 3 km voor de blokmarkering begint al voorsorteren.

  reageer
 • Gerard

   

  Is wel ff opletten maar goed aangegeven op de borden

  reageer
 • robert

   

  Goede oplossing werkt perfect. Van lelystad naar AMC in 40 minuten.

  reageer
 • Harold

   

  Wat een mooie weg is de A1 geworden. Hopende dat de files nu verleden tijd zijn. Nu de A6 .

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Goed zo! Weer een stap dichterbij een prachtig verkeersknooppunt.

  reageer
 • Michael

   

  Ging wel soepel en men gaf elkaar ook de ruimte of te wisselen van rijrichting.

  reageer
 • Johan

   

  Zag er vanmorgen (06:15) goed uit, wel even goed opletten inderdaad. Hopelijk gaat het de ergste files tegen.

  reageer
 • Afg

   

  Ging zeer soepel vanmorgen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert