Jeugdsportfonds verzorgt gratis zwemlessen kinderen

ALMERE
Het Jeugdsportfonds Almere gaat zwemlessen aanbieden voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Dat meldt het fonds op zijn website.

Het JSF neemt daarmee de lessen over die eerder door de Stichting Jeugd in Beweging werden gegeven. Die stichting krijgt sinds vorig jaar geen subsidie meer van de gemeente Almere, omdat die er geen vertrouwen meer in had dat ze de zwemlessen zou kunnen voortzetten.

Het Jeugdsportfonds biedt de zwemlessen aan voor kinderen van vijf jaar of ouder. Het fonds heeft daarvoor afspraken gemaakt met alle zwemverenigingen in de stad, zodat de kinderen dicht bij huis kunnen zwemmen. De lessen voor het A-diploma zijn gratis, voor het afzwemmen moeten de ouders wel betalen. Aanmelden voor de gratis lessen gaat via de tussenpersonen van het JSF op de scholen en in de wijkteams.

reacties (1)

 • Flevoburger

   

  Je vindt arme mensen waar arme mensen zijn. En dat is niet bij allerlei instanties enz maar gewoon daar waar ze wonen..... En die mensen gaan niet naar "tussenpersonen" op scholen of naar wijkteams om zich in te schrijven zoals het voor die kinderen ook niet leuk is om "zwemles voor arme kinderen" te krijgen...... Gratis zwemmen prima! Maar laat ze dan in ieder geval meezwemmen met de reguliere lessen. En de juf of meester op school weet prima waar die "vrijkaartjes" naar toe moeten. Zwemles zou trouwens voor iedereen gewoon gratis moeten zijn.

  reageer
 • Rickster

   

  Houd op hoor. Al die 'arme mensen' krijgen te veel aandacht. Ze raken gewend aan alle aandacht en gratis zooi en zullen dus minder snel zichzelf uit de nesten werken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert