Invallen en aanhoudingen in fraudeonderzoek

FLEVOLAND
Twee inwoners van Lelystad zijn maandag aangehouden op verdenking van oplichting, faillissementsfraude, bedrieglijke bankbreuk en verduistering. De mannen van 33 en 45 jaar werden aangehouden na invallen op tien locaties in Flevoland, zowel in woningen als in bedrijfspanden.

Onder meer bij een autobedrijf aan de Kempenaar is maandag een groot onderzoek gaande geweest. Ook zijn er met vrachtwagens personenauto's van het terrein afgevoerd. Ook bij een sportschool in het Lelycentre is maandag een inval gedaan. Ook hier werden spullen afgevoerd.

De politie zegt de verdachten op het spoor te zijn gekomen bij een onderzoek naar faillissementsfraude bij uitzendbureau Habé. De curator deed aangifte omdat zij vermoedde dat het faillissement was ontstaan door opzettelijk bedrog of nalatigheid.

Meerdere bedrijven mogelijk voor tonnen opgelicht
Tijdens dit onderzoek ontstond de verdenking dat de verdachten ook bij faillissementen en faillissementsfraude van andere bedrijven betrokken waren. Hierbij zouden meerdere bedrijven voor tonnen zijn opgelicht.

De twee verdachten zullen naar verwachting donderdag 16 maart worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek wordt in opdracht van het Openbaar Ministerie uitgevoerd in samenwerking met de belastingdienst en de gemeente.

reacties (4)

 • hans

   

  Half lelystad wist hoe die mensen aan hun geld kwamen vind je het gek dat de politie voor de deur staat

  reageer
 • dewaarheid

   

  Half lelystad was aan het zingen over deze mensen en hoe ze aan hun geld kwamen niet gek dat de politie dan voor de deur staat

  reageer
 • Allo

   

  En de oorsprong van al dat geld komt ook uit de Drugshandel. Alleen in NL komen deze gasten er steeds mee weg, en word crimineel geld niet afgepakt terwijl het bekende van de politie zijn. Ben benieuwd hoe deze afloopt.....

  reageer
 • Yoshua

   

  Hoezo ben je benieuwd hoe het afloopt, je hebt zelf al de afloop beschreven.

 • Jaja

   

  Mooie laatste alinea in het filmpje, hoe praat ik criminele activiteiten goed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert