Restaurants bij haven binnenkort weer open

ALMERE
Grand Café De Havenkom en restaurant De Kombuis in Almere Haven gaan binnenkort weer open. Beide zaken zijn sinds eind december dicht nadat de vorige eigenaren failliet waren gegaan.

Volgens de nieuwe eigenaar van De Kombuis gaat zijn zaak aan het einde van deze maand weer open. Het restaurant krijgt dan als naam Steak at the Lake.

Volgens hem willen de nieuwe eigenaren van De Havenkom hun zaak half april weer openen.

reacties (8)

 • Rene

   

  @ Ed shoarma of Donner je kan het er allebei bestellen, je begrijpt dus wat ik bedoel :-) 2 tentjes zijn nu weer weg (op de gracht, en een rijwiel tentje bij de Deen) Maar Big L is een goede winkel, daar kom ik zelf heel soms een spijkerbroek kopen. Maar 8 kappers, oh en laten we de Opticiens niet vergeten is echt onnodig. We hebben meer "goedkopere" winkels nodig want de werkloosheid is in haven heel hoog.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik ken 1 donnerzaak, in de oude Jamin. Shoarma langs de busbaan, dat is wezenlijk anders, maar wellicht net zo bedorven (volgens de smaakpolitie). Tja, die 8 kappers zijn er zeker. Aldi/lidl zijn er niet vanwege deal tussen Bun en Weernekes. Maar daarom bestaat de big L wel nog steeds.

  reageer
 • Rene

   

  Het is een puinzooi in Haven... We hebben 8 kappers in het centrum, 6 Donner zaken. Waar blijven de Aldi en Lidl supermarkten?? Eet tentjes zijn er zat en onnodig...

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Krab ad Haven is nu een (chique) burger restaurant volgens mij en heet brasserie Julia. Turks zit naast de busbaan (maar hebben ook varkensvlees), Marokkaans is er dacht ik niet. Surinaams wel, namelijk in het pand waar vroeger Nooteboom zat. Of is het Antilliaans, want ik denk dat er meer Antillianen wonen als Marokkanen. Kortom, de keuze is reuze, alleen zie ik de anderskokenden er vrijwel nooit, dus de potentiële klandizie loopt daardoor terug.

  reageer
 • Faerie

   

  Ed, zoals ik hem lees heeft ook de Havenkom nieuwe eigenaren. Maar er wordt niet over gesproken of ze de oude stijl voortzetten of ook iets nieuws beginnen. Maar eh...Er zit toch al een steakhouse zo goed als naast? Was het niet handiger om voor iets anders te gaan dan wat er al zit? Je hebt al best keuze in Haven: Pannenkoeken, Japans/Tapas, Steak, Grieks, Aziatisch, Indisch, Vis, Italiaans, Frans, Mexicaans... Wat er nog niet is: Turks of Marokkaans. Thais zit elders in Haven, Chinees vast ook, al gaat de wok weg. Of misschien een BBQ/Burger restaurant, dat zit er ook nog niet in Haven dacht ik. Surinaams had ook nog anders geweest. Ik wens jullie alle succes hoor, en ik ben alleen maar blij dat de Havenkom zo snel weer bedrijvig wordt, maar ik heb zo mijn twijfels of het slim is om hetzelfde product centraal te stellen als de buren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Als ik het goed begrijp komt steak at the lake (met vast ook spareribs en lamskoteletjee) in oude kombuis en nog niets in oude havenkom?

  reageer
 • Claartje

   

  Goed nieuws! Toch stuk gezelliger als de kom gevuld is. Ik hoop wel dat de menukaart van Steak at the lake meer dan alleen steaks heeft te bieden.

  reageer
 • Nico

   

  Mooi werk, succes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert