Flevoziekenhuis opent weer 1 afdeling na uitbraak Norovirus

ALMERE
Het Flevoziekenhuis in Almere heeft maandag de afdeling Interne Geneeskunde/ Oncologie weer geopend na de uitbraak van het Norovirus vorige week. Hoewel de uitbraak nog niet voorbij is, kunnen op deze afdeling wel weer nieuwe patiënten terecht. 

Voor de verpleegafdeling Chirurgie, waar het besmettelijke virus ook uitbrak, geldt nog wel een opnamestop. Volgens het ziekenhuis zijn er tot nu toe drie operaties afgezegd. Dat gebeurde vorige week, omdat er toen door het Norovirus onvoldoende opnamecapaciteit was. De spoedeisende zorg blijft gegarandeerd.

Dat één locatie weer open kan, komt doordat het ziekenhuis op de afdeling Chirurgie een samengestelde afdeling heeft gemaakt waar besmette patiënten terecht kunnen. 

Meerdere patiënten en medewerkers van het Flevoziekenhuis raakten ziek door de besmetting, die onder meer overgeven en diarree veroorzaakt. Vooral voor ouderen met een zwakke gezondheid kan de infectie gevaarlijk zijn.

reacties (1)

  • Hans K

     

    Hygiene is mega belangrijk in een ziekenhuis. Echter moet je telkens weer uitleggen om handen te wassen tegen bezoekers voor en na patiënt contact. Als ik daarna uitleg dat zeep een minimale contacttijd heeft van meer dan een minuut, haalt de meerdeheidzij. Schouders op. Kortom zullen we met dit moeten keren leven.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert