Flevoziekenhuis opent weer 1 afdeling na uitbraak Norovirus

ALMERE • Ma 13 maart 2017 | 19:17 • Maandag 13 maart 2017 | 19:17
Het Flevoziekenhuis in Almere heeft maandag de afdeling Interne Geneeskunde/ Oncologie weer geopend na de uitbraak van het Norovirus vorige week. Hoewel de uitbraak nog niet voorbij is, kunnen op deze afdeling wel weer nieuwe patiënten terecht. 

Voor de verpleegafdeling Chirurgie, waar het besmettelijke virus ook uitbrak, geldt nog wel een opnamestop. Volgens het ziekenhuis zijn er tot nu toe drie operaties afgezegd. Dat gebeurde vorige week, omdat er toen door het Norovirus onvoldoende opnamecapaciteit was. De spoedeisende zorg blijft gegarandeerd.

Dat één locatie weer open kan, komt doordat het ziekenhuis op de afdeling Chirurgie een samengestelde afdeling heeft gemaakt waar besmette patiënten terecht kunnen. 

Meerdere patiënten en medewerkers van het Flevoziekenhuis raakten ziek door de besmetting, die onder meer overgeven en diarree veroorzaakt. Vooral voor ouderen met een zwakke gezondheid kan de infectie gevaarlijk zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel