Waterpolitie vaart niet uit vanwege bezuinigingen

LELYSTAD
De waterpolitie in onder meer Lelystad vaart sinds dinsdagmiddag 12 uur niet meer uit. Volgens de politiebond ACP vinden de politiemannen en -vrouwen dat ze hun werk op het water niet meer goed en veilig kunnen doen. Door de reorganisatie bij de politie zouden er bij de Eenheid te weinig mensen met nautische ervaring zijn overgebleven.

Volgens de bond blijven de boten van de politie voorlopig aan de kant liggen, maar staken de medewerkers niet. In plaats daarvan verrichten ze onderhoud en voeren ze administratieve taken uit. De politiebond benadrukt dat de waterpolitie wel beschikbaar blijft voor noodmeldingen. Maar controles op bijvoorbeeld vaartijden, alcoholgebruik en vuildumping worden voorlopig niet uitgevoerd.

De actie is volgens de ACP een gevolg van zes jaar onvrede bij de waterpolitie. Bij ontmoetingen tussen de Eenheidsleiding en medewerkers zouden de spanningen al een aantal keren hoog zijn opgelopen. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp stelt dat leidinggevenden keer op keer focussen op de financiële cijfers en niet kijken naar wat de waterpolitie nodig heeft om goed haar werk te kunnen doen.
 

reacties (6)

 • Hgf

   

  Als je dit aan Rutte voorlegt zal hij met zijn uitgestreken gezicht zeggen dat hij er echt, maar dan ook echt en oprecht alle begrip voor heeft. En dat het zijn aandacht heeft. Vervolgens gebeurt er niets.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Tja en ik ben bang dat Rutte de komende 4jaar gewoon verder gaat met de BV Nederland. En zoals het dan als een goed zakenman betreft: zodra er aan jou als individu niets meer te verdienen valt mag je .........

 • Dirk

   

  Begrijp niet dat de politie leiding zo kort zicht is. Een land dat voor bijna de helft uit water bestaat zonder waterpolitie. Leiding snapt nog steeds niet dat waterpolitie en verkeerspolitie 2 heeeeel verschillende duciplines zijn

  reageer
 • kees d.

   

  Komt allemaal door de reorganisatie en bezuinigingen van de "Lachende Leugenaar" in Den Haag. En hij wil door omdat hij vindt dat zijn werk nog niet af is.

  reageer
 • Kapitein Iglo

   

  Beter! Kunnen we eindelijk weer een keer zonder vaarbewijs lekker hard varen! Zou je de boten van de politie kunnen huren zolang zij deze niet gebruiken? Volgens mij zijn die boten prima geschikt om achter te waterskiën.

  reageer
 • U kunt ze huren bij het verhuurbedrijf VVD vragen naar dhr Rutte, en of mevr. Hennis..

 • leek

   

  Ik dacht dat er nu alleen nog maar 1 landelijke politie bestond en dat de losse waterpolitie, snelwegpolitie, enz. enz. dus allemaal waren opgeheven?

  reageer
 • Ed

   

  Zou dat misschien de oorzaak van de ellende zijn?

 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  Politie uitgekleed,defensie uitgekleed,zorg uitgekleed, woningnood, voedselbanken, maar verder staan we er goed voor zegt Rutte.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert