Burgemeester doet aangifte van nepaccounts

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft aangifte gedaan van beledigende berichten die via nepaccounts op sociale media zijn geplaatst. Volgens de burgemeester zijn er op Twitter en Instagram berichten geplaatst via accounts die de indruk wekken dat ze van hem zijn. 

De Jonge vindt dat er sprake is van beledigende, kwetsende en misleidende posts. Zo zou zijn vermeld dat de burgemeester een moskee wil afbreken, tegen vluchtelingen is en een stemadvies geeft. 

Hoewel de burgemeester vindt dat hij als bestuurder en publiek persoon tegen kritiek moet kunnen, vindt hij dat deze uitlatingen zijn integriteit en het vertrouwen in hem kan schaden. Hij hoopt met de aangifte dat achterhaald kan worden wie verantwoordelijk is. 
 

reacties (10)

 • Frank

   

  Misschien zou aat zelf dan ook eens wat accounts moeten wissen..

  reageer
 • Ekster

   

  Partijloze burgemeester, het voorbeeld van niet-democratie. Ben benieuwd waar hij op gaat stemmen?

  reageer
 • pieter

   

  Zijn pensioen is op orde, dat is het belangrijkste voor hem, ik hoop dat de "nieuwe ambtsketendrager," jong, vooruitstrevend en niet van CDA huize is, dat confessionele gezeur is nu wel mooi geweest, zeker als je de dorpen een BOOST wil geven.

 • Henk

   

  Het nieuwe Nederland: Nep parlement Nep democratie Nep account Nep burgemeester Nep .....

  reageer
 • pieter

   

  Je kunt als "B & W" ook een dag in de week de wijk in gaan om contact met de bevolking te onderhouden, in plaats van je bezig te houden met dat puberale gedrag op die sociale media. Gelukkig de verkiezingsstrijd is weer voorbij en kunnen de lokale politici zich weer terug trekken in hun bunkers.

  reageer
 • Trudy

   

  Beste meneer De Jonge, u mag best aangifte doen maar waarom is dit bij de media bekent? Als een burger mag je überhaupt van geluk spreken als een aangifte in behandeling word genomen! U kunt eenmalig uitspreken dat u geen account meer heeft op de sociale media en ons verlossen van uw zelfverheerlijkende tweets/berichten en u richten aan uw taak! Dan kan de politie weer wat meer aandacht geven aan de aangifte van echte burgers!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brinkman

   

  Hoge bomen vangen veel wind. Wie de schoen past trekt hem aan . Niks beters te doen meneer de burgemeester.

  reageer
 • Wilders

   

  Verkiezingstuntje

  reageer
 • Tgh

   

  Kom op burgemeester, u moet gewoon een wat bredere rug hebben. Het Is 2017 en heel internet liegt, bedriegt en bestaat uit nepnieuws, clickbait, leugens, manipulaties en nog veel meer. Daar gaat u helemaal niets aan veranderen met een aangifte. Gewoon van u afschudden en wen er maar aan. Niet zo gevoelig doen. Hebben uw vrouw en kinderen ook niet toevallig meerdere nepaccounts?

  reageer
 • Jaanchi

   

  Het wordt zo langszamerhand steeds misselijker in ons land. Wat een laffe manier om iemand te beschadigen. Ga in rechtstreks gesprek als je iets tegen iemand hebt.

  reageer
 • Frits1

   

  Terecht dat er aangifte wordt gedaan. De lieden die dit soort nepaccounts exploiteren verzieken het gehele internet, ook voor zichzelf! Ze zijn (nog) te dom om dit in te zien. Zwaar straffen is de nige remedie!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert