'Zwemmen is een goede ontspanning voor de honden'

ALMERE • Ma 13 maart 2017 | 21:24 • Maandag 13 maart 2017 | 21:24
Stichting Dierenthuis in Almere Buiten heeft nu bijna een jaar een therapeutisch zwembad voor honden. In Dierenthuis worden asieldieren opgevangen die niet meer bij mensen thuis kunnen leven door ziekte of vanwege hun gedrag. Honden die deels verlamd zijn, krijgen extra ontspanning door een paar keer per week te gaan zwemmen. 

"Het is een soort dagtherapie voor ze", vertelt eigenaresse Alice van Duin. "Ze zitten de hele dag in een rolstoeltje, dus dan is het fijn voor ze dat ze af en toe wat anders kunnen doen." Voor hondje Bolt is het ook nog eens goed. "Hij heeft misvormde voorpoten en kan dus nooit even lekker buiten rennen. In het zwembad kan hij wel snelheid maken", legt Van Duin uit. 

Naast de honden die gaan zwemmen, hebben ze ook twee biggetjes die zo af en toe een duik in het water mogen nemen. "Die vinden het heerlijk om ook even een paar baantjes te zwemmen, dus laten we die meegenieten!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel