'Zwemmen is een goede ontspanning voor de honden'

ALMERE
Stichting Dierenthuis in Almere Buiten heeft nu bijna een jaar een therapeutisch zwembad voor honden. In Dierenthuis worden asieldieren opgevangen die niet meer bij mensen thuis kunnen leven door ziekte of vanwege hun gedrag. Honden die deels verlamd zijn, krijgen extra ontspanning door een paar keer per week te gaan zwemmen. 

"Het is een soort dagtherapie voor ze", vertelt eigenaresse Alice van Duin. "Ze zitten de hele dag in een rolstoeltje, dus dan is het fijn voor ze dat ze af en toe wat anders kunnen doen." Voor hondje Bolt is het ook nog eens goed. "Hij heeft misvormde voorpoten en kan dus nooit even lekker buiten rennen. In het zwembad kan hij wel snelheid maken", legt Van Duin uit. 

Naast de honden die gaan zwemmen, hebben ze ook twee biggetjes die zo af en toe een duik in het water mogen nemen. "Die vinden het heerlijk om ook even een paar baantjes te zwemmen, dus laten we die meegenieten!"

reacties (9)

 • Amber

   

  Er word gezegd dat je geen leven hebt als je dit verzint ect... maar die gene zak vast hele dag achter ze telefoon zitten overal kritiek op geven omdat die gene niks beter te doen heeft... dieren en mensen zijn gelijk!! Je hebt geen hart als je zo over levende wensens praat.. Als je niks zinnigs te zeggen heb zeg dan niks!! 👍🏼😊

  reageer
 • Frits1

   

  Een kennis van mij heeft een hond met een "burn-out", kan die daar ook naar toe.?

  reageer
 • Tuuk

   

  Kan me vergissen hoor! Maar sinds wanneer is een varken een HOND? ( zie foto 6)

  reageer
 • Rob

   

  Allemaal verzinsels van mensen die zelf de weg kwijt zijn lijkt het wel of zich vervelen, dit bedenk je toch niet, straks nog met je hond naar de zonnestudio ofzo, laat je hond lekker uit en gun hem zijn bewegingsvrijheid ipv dat getuttel met zo'n beest.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Goed voor dieren zorgen is een ding maar dit gaat wel erg ver. Ik zie liever dat onze ouderen dan iets vaker onder de douche of in bad kunnen.....

  reageer
 • Jan2

   

  Oorzaak: PvdD die dieren gelijk stelt met mensen, sterker nog: dieren gaan voor! Dit moet u niet in het buitenland vertellen hoor, voor u het weet wordt u opgesloten in een psychiatrische inrichting!

 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Wat erg. Hoezo een verspilling van middelen.

  reageer
 • ikke

   

  Lekker decadent

  reageer
 • Den

   

  Ik zal wel weer een bruut zijn en een dierenhater... (ben boer ;-) maar zijn we niet veel te veel dieren aan het personaliseren? Een hond in een rolstoel? Een therapeutisch bad? 1x per week is goed voor hem... ? Is dit nog dierwaardig? hou op zeg! Ik heb een heel andere mening als een dier niet meer kan lopen. Op mijn erf hebben we een kat met drie poten, nou die kan prima uit de voeten, vangt meer muizen en ratten dan alle anderen, maar waar is de grens? de portemonnee? de tranen? dierenwelzijn?

  reageer
 • Ingeborg

   

  is dit zwembad ook open voor gezonde honden die wel een thuis hebben?

  reageer
 • Flevofan

   

  Heb je er last van? Is het een ramp als je ziet dat de dieren er van houden?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert