Sylvana W. in cassatie tegen uitspraak hof in moordzaak Lawalata

ALMERE
De Almeerse Sylvana W. die in hoger beroep is veroordeeld voor de doodslag op Nikki Lawalata, gaat in cassatie. Dat laat haar advocaat Geert Iem Roos weten. 

Het Gerechtshof oordeelde vorige maand, evenals de rechtbank, dat Sylvana W. dertien jaar de cel in moet. Ze zou Lawalata in 2013 op een koelbloedige manier om het leven hebben gebracht in Almere. 

De advocaat van Sylvana vindt dat er geen eerlijk proces is gevoerd en wil dat de Hoge Raad naar de zaak gaat kijken. Zo hoefde de ex-vriend van Sylvana geen vragen te beantwoorden als getuige tijdens de zitting. De ex van Sylvana was de geliefde van Lawalata.

In een eerder stadium was de man uit Almere ook verdachte in de zaak, maar het Openbaar Ministerie kwam daar later op terug. Als gewezen verdachte hoefde de Almeerder niet te getuigen in de zaak. Voor Roos een onbevredigende situatie omdat hij geen antwoorden kan krijgen op vragen die hij heeft.

Of de Hoge Raad vindt dat de advocaat een punt heeft, is nog niet duidelijk. Het kan nog wel een paar maanden duren voor het hoogste rechtsorgaan een besluit neemt om de zaak te behandelen.

reacties (1)

  • Steven Stedenwijker

     

    Ze kan beter haar zegeningen tellen in plaats van de Nederlandse gemeenschap die haar gastvrijheid verleende nog verder te schofferen. 13 jaar is voor moord onder deze omstandigheden veel en veel te weinig.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert