Man krijgt geen invalidenparkeerkaart voor zijn dochtertje

ALMERE
De vader van een 5-jarig gehandicapt meisje uit Almere mag niet meer op invalidenplekken parkeren. De rechter in Utrecht bepaalde woensdag dat de Almeerder voor zijn dochter geen recht heeft op een speciale parkeervergunning. 

Het meisje heeft verschillende ziektes en zij kan niet altijd lopen. De vader had sinds de geboorte van het meisje tot begin dit jaar een vergunning om op invalidenplekken te gaan staan. De gemeente Almere trok deze parkeerkaart op medische gronden in. Het meisje kan soms lopen en ze kan in een buggy naar de auto worden gebracht.

De vader spande een kort geding aan. De rechter zag geen noodzaak om direct een vergunning toe te wijzen. Wel bepaalde de rechter dat de medisch specialist van het meisje een rapport moet uitbrengen. Na die rapportage kan de gemeente Almere misschien alsnog besluiten om een invalidenparkeerkaart te geven.

reacties (28)

 • Sam

   

  Snap sowieso niet dat er eerder wel een vergunning is afgegeven . En dat je daar uberhaupt mee bezig bent. Zolang ze loopt op in n buggy kan is het echt triest als je die plek bezet houdt. Er zijn mensen die het nl. ECHT nodig hebben.

  reageer
 • helderziend

   

  Dat vind ik een heel andere situatie. Om in en uit te stappen heeft u ruimte nodig die bij een invalidenparkeerplaats hoort. Dat is heel wat anders dan een kind van 5 dat geholpen kan worden bij in en uitstappen door een volwassene die de auto bestuurt. Als u met een ander mee zou rijden zou die persoon de auto even op een plek kunnen zetten zodat u uit kan stappen en daarna de auto op een reguliere parkeerplaats te zetten zodat de invalidenparkeerplaatsen beschikbaar zijn voor mensen die geen hulp hebben.

  reageer
 • Ria

   

  Lieve mensen oordeel niet te snel. Zelf kan ik redelijk lopen. (Mijn man is slechtziended en rijd dus geen auto) door een ongeval met 6 operaties als gevolg, heb ik moeite om uit de auto te stappen, mijn deur moet helemaal open anders kan ik er niet uitkomen en op een gewone parkeerplaats staan de auto's te dicht naast elkar. Dus mensen die mij niet kennen kunnen ook hun oordeel klaar hebben want ik kan best lopen.

  reageer
 • Ed

   

  Nee, wat het zwaar maakt voor haar is dat vaders zo'n stampij gaat lopen maken, in plaats van niet moeilijk te doen en de rolstoel van zijn dochter een stukje verder te duwen. Waarom die slachtofferrol?

  reageer
 • kca nijland

   

  inderdaad!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ook helderziend?

   

  Yoshua is ook helderziend. Misschien is mevrouw ernstig hartpatient of heeft ze iets anders dat een invalidenparkeertkaart rechtvaardigt. Misschien een praktijk beginnen met JP van der Veen? Overigens vind ik in dit geval terecht dat geen invalidenkaart wordt afgegeven. Een buggy is prima te duwen en als het meisje ook kleine stukjes kan lopen zal dat instappen vergemakkelijken. En sta je eens lastig ingeparkeerd zoals kca nijland schrijft dan is er altijd wel de mogelijkheid om eerst de auto elders neer te zetten en dan in te laten stappen. Doe ik met mijn mindervalide moeder ook. Als mantelzorger zit ik daar ook zeer regelmatig mee in het ziekenhuis. Heb er nog nooit en seconde aan gedacht om daarvoor een gehandicaptenparkeerkaart aan te schaffen terwijl mijn moeder toch niet meer te dragen is zoals een kind van 5. Met een beetje creativiteit is er altijd wel een goede oplossing te bedenken. Ben bang dat het de vader waar het om gaat enkel te doen is geweest om lekker luxe dichtbij overal kunnen parkeren. Prima dat dat aangepakt wordt.

  reageer
 • johan54

   

  Knap mens ben jij dat je aan de buitenkant kunt zien wat iemand mankeert. Je moet je schamen met zo'n uitspraak. Bij mij is aan de buitenkant ook niets te zien, maar ik heb 5 medische redenen waardoor ik helaas recht heb op een gehandicaptekaart en om nog enigszins ergens te kunnen komen hem ook moet gebruiken.

  reageer
 • Loek

   

  Misschien moet u even de reactie van kca nijland op 17.35 uur lezen. De praktijk is altijd weerbarstiger dan het geroeptoeter hier. Geef die man en zijn dochter gewoon zo'n invalidenparkeerkaart, niet te geloven, zeg!

  reageer
 • Van Haven

   

  Anderen kunnen inderdaad niet oordelen. Ik zie er bijzonder gezond uit, helaas is dat schone schijn. Toen ons kind ooit zeer ziek was en daardoor veel gedragen moest worden was dat een enorme aanslag op mijn lichaam. Als het een chronische situatie geweest was had ik ook graag een invalidenkaart voor hem gehad.

  reageer
 • Van Haven

   

  Wat fijn dat u een alziend oog hebt .. U kunt zomaar zien hoe iemands lichamelijke gesteldheid is? Gezien uw spelling denk ik niet dat u een opleiding tot arts gevolgd heeft.

  reageer
 • Moeders

   

  Mijn kleine meid van 5 weegt meer dan 20 kilo. Als je dan ook nog spulletjes mee moet nemen naar het ziekenhuis, dan kan dat knap lastig worden. Daarnaast is het op een gewone parkeerplaats moeilijker om de deuren open te gooien om iemand eruit te tillen. Ik kan mij voorstellen dat de kleine meid een buggy nogal kinderachtig zal vinden.

  reageer
 • Yoshua

   

  Hier in de straat woont een Russische vrouw met een autistische zoon van een jaar of 18 die gewoon kan lopen. Zij heeft een invalidenkaart en een eigen invalidenparkeerplek voor haar deur. Ook hebben ze een eigen plek waar ze de elektrische tandemfiets kunnen plaatsen. Ik ben bang dat deze vader te lief en gewoon eerlijk is geweest tegen de gemeente Almere, en dan krijg je dus niets.

  reageer
 • Ben

   

  Dat gaat hij vast niet doen hoor ......... dat zou te veel op werken gaan lijken !

  reageer
 • Pimpernel

   

  Jammer dat de gemeente zich zo opstelt, het zal je eigen kleine meid maar zijn. Alleen al psychologisch is dit een klap in het gezicht van het meisje.

  reageer
 • mam

   

  Hoe triest ook als je een gehandicapt kind hebt. Dat gun je niemand laten wij dit voorop stellen. Maar een vijf jarige is makkelijk naar de auto te brengen. Zo zwaar zal dit meisje nog niet zijn. Er zij genoeg gehandicapten die al jaren op een invalide plaats wachten.

  reageer
 • kca nijland

   

  Ik heb een kleinzoon van bijna 6 die ook soms kan lopen maar soms ook in een rolstoel zit .Ze hebben(nog) geen invalide kaart maar regelmatig kan de rolstoel niet de auto uit omdat er iemand vlak achter geparkeerd heeft . Of hij kan heel moeilijk in zijn speciale autostoel omdat er weer iemand vlak naast de auto geparkeerd heeft zodat de ruimte beperkt is . Dus zo raar is het niet dat die mensen een invalide kaart willen hebben . Je komt er helaas pas achter als je het nodig hebt .Niet te snel oordelen!!!

  reageer
 • LelyAls alles allee

   

  Verschrikkelijk als je kind zo ziek is, maar vanaf de geboorte een invalidenparkeerkaart? Ik ken geen enkele baby die kan lopen..... je kan ook bezien dat er al een aantal jaar een invalidenparkeerkaart is uitgegeven terwijl er normale, gebruiksvriendelijke en menselijke alternatieven waren. Terecht dat er een medische keuring is, dat is de juiste weg. Als wordt beoordeeld dat het nodig is, is het vast geen probleem.

  reageer
 • Tjip

   

  Walgelijke reactie van mensen die geen bal verstand hebben of enig inzicht hebben in wat het inhoudt de zirg voor een ziek kind te hebben. Het is geen gewone 5 jarige. Het kind komt niet voor niet zo vaak in 't ziekenhuis. En. Ook deze rechter moet zich doodschamen. Gelijk de zorg weer bij de zorg ( artsen) neerleggen en niet bij de gemeente. De gemeente heeft totaal geen kennis van ziekte(n) en de gevolgen daarvan voor de mensen die het moeten dragen, elke dag weer in grote en Leone dingen maar wel 24 Uur per dag 7dgn in de week, week in week uit. Neem het eens over zeg ik tegen de mensen die hier lopen te zeiken ( en dan niet 1 uurtje) maar erg veel langer. Dan pas kun je een beetje objectief zijn.

  reageer
 • kees

   

  Als je negens kan werken is er altijd plek als ambtenaar bij de gemeente Almere.

  reageer
 • Loek

   

  Nee, de ambtenaren in deze gemeente zijn er niet voor de bewoners maar voor zichzelf. Heb diverse malen met gemeenteambtenaren te maken, maar het is te bedroevend voor woorden. Alleen als je hun zienswijze deelt en (in hun ogen) niet al te veel zeurt, zijn ze nog een beetje te pruimen. Dat dit zieke meisje geen vergunning krijgt, vind ik niet normaal. Inderdaad, waar is de menselijkheid?

  reageer
 • Carl

   

  Nee die zijn er niet in almere

  reageer
 • Rob

   

  5 jaar waar hebben we het over, duwen die 3-wieler en geef die kaart aan iemand die hem echt nodig heeft.

  reageer
 • Bergerac

   

  Hier maakt de gemeente Almere een slechte beurt denk ik. Is er geen ambtenaar te vinden die een beetje menselijkheid heeft?

  reageer
 • Jan

   

  Maar dat is geweldig, er zijn geen keuringsartsen meer nodig nu u er bent. Want u ziet zo aan de buitenkant rn binnen een paar seconde of iemand in aanmerking komt.

  reageer
 • Jan

   

  Want jij weet in een oogopslag wat die mensen mankeren? Goh, als ik jou was ging ik de boer op met je speciale gave.. Zucht..

  reageer
 • j.ammer

   

  zo jammer dit. op 9 van de 10 invalideparkeerplaatsen staat nooit een auto! en deze man krijgt geen parkeervergunning. wat een onzin!!

  reageer
 • JP van der Veen

   

  Het woord is tijd dat er dan ook meer gecontroleerd woord op invalide kaarten en plaatsen Ik zie nog al eens dat er veel mensen zijn die onterecht een plaats en kaart hebben.

  reageer
 • Rob

   

  En terecht, misbruik moet te alle tijden bestreden worden, invalidenparkeerkaart t.b.v. Een 5 jarige ronduit lachwekkend toch.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert