Gemeente streng bij vervangen gasleiding

LELYSTAD • Wo 15 maart 2017 | 14:21 • Woensdag 15 maart 2017 | 14:21
De gemeente Lelystad is tot twee keer toe een woning binnengevallen waarvan de eigenaar weigerde de gasleidingen te vervangen. Eigenaren zijn hiertoe verplicht omdat oude leidingen door roestvorming kunnen breken. Tachtig procent van de huiseigenaren heeft de leidingen inmiddels laten vervangen. 

Woning binnenvallen
Niet alle huiseigenaren zijn volgens wethouder Van den Heuvel te bereiken. Als een huiseigenaar niet reageert op brieven stuurt de gemeente een inspecteur langs. Mocht dat geen resultaat opleveren dan volgt er een dwangsom. In het uiterste geval valt een deurwaarder samen met de politie, een installateur en een slotenmaker de woning binnen. Dat is tot nu toe twee maal gebeurd.

Huurwoningen
Lelystad weet van 860 huiseigenaren nog niet of zij de leidingen laten vervangen. Deze mensen hebben een herinneringsbrief in de bus gekregen, waarin gevraagd wordt wat de stand van zaken is. Daarbij zit ook woningcorporatie Centrada die 300 woningen heeft waarvan de leidingen nog vervangen moeten worden. 

De gasleidingen van alle 15.000 woningen moeten in juni dit jaar vervangen zijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel