Ali B krijgt Majoor Bosshardtprijs

ALMERE • Wo 15 maart 2017 | 16:12 • Woensdag 15 maart 2017 | 16:12
De Almeerse rapper Ali B heeft woensdag de Majoor Bosshardtprijs gekregen. Dat maakt het Leger des Heils bekend. De prijs werd uitgereikt door de commandant van het Leger des Heils in Nederland, Hans van Vliet. 

Ali B kreeg de prijs omdat hij, net als de majoor, mensen bij elkaar brengt. Daarnaast is hij een voorbeeld van wilskracht en optimisme. De jury waardeert dat Ali B zijn bekendheid en talent inzet om jong talent aan te moedigen. De rapper zei zich vereerd te voelen met de prijs en er trots op te zijn.

De Majoor Bosshardtprijs draagt de naam van de in 2007 overleden lt.-kolonel Alida Bosshardt (in de volksmond beter bekend als De Majoor). Zij staat, door haar onvermoeibare inzet, haar idealisme en haar onbaatzuchtigheid voor velen model voor het werk van het Leger des Heils. De Majoor Bosshardtprijs wordt elk jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich vanuit deze principes inzet om mensen een beter leven te geven.   

Foto: Leger des Heils 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel