VVD grootste partij in Almere

ALMERE
De VVD heeft in Almere de meeste stemmen gekregen: 20,7 procent. De partij verloor wel ten opzichte van de vorige landelijke verkiezingen, toen ze nog 28,4 procent haalde. De PVV werd tweede met 15,6 procent, gevolgd door D66 met 12,1 procent. Deze partijen wonnen ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2012.

GroenLinks wist in Almere flink te groeien, van 1,9 naar 9,9 procent van de stemmen. Het CDA groeide ook, van 2,7 naar 6,5 procent.

De Partij van de Arbeid verloor in Almere flink. Waar de sociaal-democraten bij de vorige verkiezingen de meeste stemmen wisten te behalen, 28,6 procent, kwam de partij nu niet verder dan 5,9 procent.

Van de nieuwe partijen haalde Forum voor Democratie 2,3 procent. Artikel 1 scoorde 1,9 procent van de Almeerse stemmen.
De opkomst was 76,8 procent.

[https://localfocus2.appspot.com/58ca6f8cf2101]
 

reacties (8)

 • Betty luyten

   

  De mensen moeten in Almere niet langer zei ken want als de VVD de meesten stemmen krijgt dan willen ze dat en leren ze niks van dat wat er de afgelopen jaren is gebeurd en krijgen ze nog minder
  Ik heb niet op ze gestemd in iedergeval

  reageer
 • Jojannek

   

  Het is toch onbegrijpelijk dat er zoveel op de VVD gestemd wordt in Almere. Het is de schuld van de VVD dat mensen die minder dan € 45.000,-- verdienen meer belasting over het vakantiegeld moeten betalen. Het is de schuld van de VVD dat onze zorgkosten de pan uit rijzen. Het is de schuld van de VVD dat de duur van de WW is ingekort van 36 naar 24 maanden. Het is de schuld van de VVD dat er bijna geen sociale woningen meer gebouwd worden. Het is de schuld van de VVD dat het treinkaartje 35% duurder is geworden...... Wonen er zoveel mensen in Almere die meer dan een ton per jaar verdienen? Ik dacht het niet. Die VVD stemmers gaan zichzelf flink in de vingers snijden door hun stemgedrag. Jammer toch dat de mensen niet de moeite nemen om even terug te kijken naar de afgelopen 8 jaar. De jaren waarin ons zo zorgvuldig opgebouwd sociale stelsel even met de grond gelijk is gemaakt. Nu moeten we weer vier jaar op de blaren zitten en op een houtje bijten....... Bedankt VVD stemmers!

  reageer
 • Ed

   

  Eens!

 • Geen PvdA-kiezer meer

   

  U heeft wel een erg eenzijdige blik en u vergeet dat de PvdA samen mét de VVD de laatste jaren het kabinet heeft gevormd. Dus u kunt niet alleen met het vingertje naar de VVD wijzen. De PvdA heeft haar oren net iets meer richting VVD laten hangen, haar achterban verloochend. Daarom is de partij rigoureus afgestraft, en terecht. Maar veel mensen vergeten dat ook de VVD flink wat zetels heeft verloren, en ook dat is terecht. Het door veel korpsballenfeestjes gevierde VVD-feestje zet de kiezers op een verkeerd spoor.

 • stephan

   

  Gelukkig is de pvv bij lange na niet de grootste. Het is en blijft een weglooppartij die alleen maar roeptoetert. Aan de andere kant, laar Wilders het maar eens bewijzen. Hij zal snel van een koude kermis thuiskomen. Hij weet ook dat je compromissen moet sluiten en soms heilige huisjes moet opgeven. Anderen verwijt hij dan kiezersbedrog maar hij zal hetzelfde moeten doen. Nu kan hij blijven schoppen en zout in de wonden strooien zonder dat hij versntwoordelijkheid neemt.

  reageer
 • johan

   

  de PvdA is jaren lang geleid door een "jurist" die niet goed begrijpt wat er in de samenleving leeft, net zo min als dat de PvdA in Den Haag weet wat er in de samenleving speelt. Bij de gemeente raad verkiezingen zullen ze ook hier hard worden afgestraft. de maakbare samenleving bestaat niet, maar dat hebben ze bij de PvdA nog steeds niet door. Het wordt ook eens tijd dat de PvdA ambtenaren het veld gaan ruimen in het gemeente huis.

  reageer
 • Greb

   

  Jan heeft zeker uitslagen niet goed bekeken, of hij kan niet rekenen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Dit nieuw 4 of zelfs 5 partijenkabinet houd het toch niet zo lang vol en dan kan Wilders hun onvermogen ten toon stellen en bij de volgende verkiezingen oogsten ! Ik ben al lang blij dat artikel1 0 zetels heeft gehaald. En dat DENK als Erdoganpartij zoveel zetels heeft gehaald is zorgelijk en toknt aan hoeveel turken (en marokanen) er terug naar eigen (afkomst)land moeten/kunnen omdat ze niet geïntegreerd zijn. Het wordt eens tijd voor een 5% grenslijn zoals bijv. in Duitsland.

  reageer
 • Karel

   

  Wat heeft die PvdA ook hier in Almere op zijn donder gekregen! En terecht! Dat krijg je als je je eigen prestigeprojecten door de strot van de Almeerders probeert te duwen. De inwoners hebben gesproken. Dus wegwezen met die PvdA, wegwezen met die FLOPriade.

  reageer
 • Bastiaan

   

  Pvda is niet de enige partij die voor de floriade is. Ook vvd d66 cda groenlinks en de christenunie zijn voorstander. Als je op deze uitslag af gaat kun je dus eerder stellen dat er nog ruim genoeg steun is voor de floriade

 • Jan

   

  Ik zie die engerds van Denk niet terug in dit staatje.. Vraagt iemand ze nu eindelijk eens wat ze vinden van de uitspraken van Erdogan? Want daarover wilden deze 'heren' zich niet uitlaten voor de verkiezingen..

  reageer
 • Thomas

   

  Kuzu heeft even het hoofdkantoor van zijn AK partij gebeld met de vraag of Erdogan het Kuzu wel toestaat om een mening te hebben, maar hij wacht nog steeds op antwoord. Ik vind dat erg asociaal van Erdogan. Als leider hoor je snel te reageren als een van de onderbazen die voor je werken, tegen een probleem aanloopt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert