Politie hoeft feesten nog niet te betalen

ALMERE
De politie hoeft de facturen van een Almeerse onderneemster voor de omstreden feesten en borrels van de centrale ondernemingsraad (COR) vooralsnog niet te betalen. Dat heeft de Haagse rechter donderdag in kort geding bepaald in een spoedprocedure, aangespannen door de onderneemster.

Haar evenementenbureau De Jong Boekingen heeft volgens de kortgedingrechter onvoldoende bewijs aangeleverd dat het de opdrachten had gekregen.

Het bureau organiseerde meerdere feesten voor de later in opspraak geraakte COR, zoals een arrangement met overnachting in het Amstel Hotel. De politie weigerde de nota's oplopend tot circa 20.000 euro voor feesten in december 2015 te betalen.

Voor het argument van het evenementenbureau dat het voor meerkosten opdracht had gekregen van de toenmalige COR-voorzitter is echter geen bewijs gevonden. Deze wensen zouden door hem mondeling aan de organisator zijn doorgegeven, soms pas tijdens het feest, zo voerde het bureau aan.

In zijn vonnis zegt de rechter niet te kunnen zien of het klopt dat de politie opdracht heeft gegeven voor de bedragen die het evenementenbureau nu betaald wil hebben. Om die reden wordt de vordering afgewezen. In de spoedprocedure is het niet mogelijk om alsnog bewijs te leveren door bijvoorbeeld getuigen te horen. Dat kan wel in een andere, meer tijd vergende procedure.

reacties (7)

 • R.R.

   

  De opdrachtgever en de onderneemster moeten het uitzoeken in de relationele sfeer, ze kennen elkaar uitstekend.

  reageer
 • Marcel

   

  Claudia werkte bewust mee aan fraude. Terrecht

  reageer
 • pieter

   

  En de afspraken-maker benaderen ?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Best bizar, aan de ene kant niet handig dat je opdrachten niet officieel laat bevestigen. Aan de andere kant is Frank voor vele ondernemers ene bekende die dit vaker zo doet. Sterker nog: de politie wist en weet het zelf ook. Als er wel aantoonbaar geleverd is, dan lijkt mij dat Claudia in de langdurigere procedure wint.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Tja zaken doen met de overheid... ( is sowieso al een hele slechte trage betaler ) Een beetje ondernemer weet dat je je dan erg goed moet indekken.

  reageer
 • ronh

   

  90 procent van mijn opdrachten voor de overheid worden binnen 30 dagen betaald. opdrachten voor het bedrijfsleven 80 procent na 60 dagen en dan nog moet je bellen.

 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Denk inderdaad dat dit een harde les wordt voor de ondernemer om de zaken, zelfs tijdens een feest, wat officiëler te regelen en mondelinge afspraken te vermijden.

  reageer
 • Jordi

   

  Alsnog gewoon voldoende bewijs leveren, onvoldoende bewijs aangeleverd dit kenmerkt de ondernemer wat een prutser cq sloddervos. Waarschijnlijk is de ondernemer gewend aan het zeer gemakkelijk binnen roeien van geld.

  reageer
 • Arbeider

   

  Je moet niet zo stom reageren als daar geen verstand van hebt. Ik heb jaren evenementen georganiseerd en is het normaal dat tussentijds activiteiten veranderd worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert