PvdA-lid: extreem teleurgesteld in het kwadraat

EMMELOORD
De historische nederlaag van de PvdA is een grote klap voor trouwe partijleden. "Ik ben extreem teleurgesteld, en dat in het kwadraat", zegt PvdA'er Richard Stolwijk uit Emmeloord.

Hij is al dertig jaar lid van de partij, en de afgelopen maanden voerde hij intensief campagne om zo veel mogelijk inwoners van Noordoostpolder over te halen op de PvdA te stemmen. Het dramatisch slechte resultaat van de sociaal-democraten bij de Tweede Kamerverkiezingen doet Stolwijk pijn. Toch heeft hij goede hoop voor de toekomst.

Hij gaat zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar opnieuw volop inzetten om de lokale afdeling zo groot mogelijk te maken.

reacties (5)

 • Erik de Vries

   

  Partij-idealen?? Je bent er als partij voor de mensen en niet andersom. Wat heb je aan partij-idealen als dat niet de idealen van de kiezers zijn? Óf je moet je idealen aanpassen aan wat leeft onder de bevolking en zo weer stemmen krijgen óf je moet je idealen vasthouden en accepteren dat maar een klein deel van de kiezers dezelfde idealen heeft. Andere opties zijn er niet. Kom op PvdA, wakker worden! De wereld verandert!!

  reageer
 • Stevie

   

  Ook ik ben in het kwadraat teleurgesteld, maar dan m.n. in de regeringsdeelname van de PVDA. Dat krijg je als je het pluche verkiest boven je partij idealen. Zie Hans Spekman nu, weigert zijn consequenties te trekken omdat ZIJN baantje hem lief is. De PVDA heeft geen bestaansrecht meer voor mij.

  reageer
 • Hekking

   

  PvdA was ooit een socialistische partij die links georiënteerd was. Met de komst van Wim Kok heeft de PvdA haar roots verlaten en zichzelf van een linkse partij getransformeerd naar middenpartij. Met name de drang om deel te nemen aan een kabinet en veel in te leveren van het verkiezingsprogramma. Mensen ervaren dat gedraai als teleurstellend en onbetrouwbaar. De PvdA zal nooit meer een grote partij worden.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Wim Kok die vervolgens zelf bestuurder werd bij een van de grootste boeven op de arbeidsmarkt ex staatsbedrijf PostNL. Omgebouwd van een degelijke werkgever tot een hol van flex contracten en schijn ZZPers welke tot op de dag van vandaag nog steeds dikke winst draait over de rug van deze mensen. Dat je daar als socialist je naam aan verbindt geeft al aan dat je geen knip voor de neus waars bent. Verworden tot een partij voor het grachtenvolk maar bijvoorbeeld de Groningers(gas) en Twentenaren(afvalwater) laten barsten.

 • Rob

   

  Snap de reactie van deze man, feitelijk is het ook onbegrijpelijk dat de PvdA zo afgestraft is terwijl de VVD wederom de grootste partij is gebleken (zelf VVD) ondanks de 9 zetels verlies tov 2012. Punt blijft natuurlijk dat de PvdA historisch gezien een arbeiderspartij is met veel sociaal zwakkeren binnen zijn gelederen. Juist deze mensen hadden meer verwacht ondanks dat de noodzakelijke bezuinigingen in 2012 echt noodzakelijk waren. Uiteindelijk is gebleken dat ons hele sociale bestel naar de toekomst toe niet houdbaar meer is mede door de vergrijzing, asielzoekers problematiek etc. Het zal eerst verdiend moeten worden ipv eerst uit te geven. Nu gaat het gelukkig weer de goede kant op en nu is het zaak dat we de staatsschuld gaan inlossen want we geven feitelijk nog steeds teveel uit, als straks de rente weer gaat stijgen dan hebben we weer een ander probleem.

  reageer
 • .\/\/.

   

  " Uiteindelijk is gebleken dat ons hele sociale bestel naar de toekomst toe niet houdbaar meer is mede door de vergrijzing, asielzoekers problematiek etc." - dat is een kwestie van prioriteiten. In 2008 moesten de banken worden gered met overheidsgeld, en werd er een greep in de kas van de pensioenfondsen gedaan. Vervolgens moet dat gat worden opgevuld, blijven bedrijven buiten schot en moet de middenklasse weer bloeden. Dat de PvdA straf krijgt omdat ze aan dit beleid hebben meegewerkt lijkt me niet meer dan terecht. Ze hebben hun traditionele achterban - de mensen met een smalle beurs - in de kou laten staan.

 • Hannes

   

  Je bent zeker vergeten hoe de ellende is ontstaan, en waar de ECB de gaten hebben gevuld!. Zeg je dat ook als je een huiskoopt; eerst verdienen en dan pas kopen!!" "Wie gaat nu bepalen welke kant de goede is! Om de problemen die in het verleden bewust zijn gemaakt, weer in goede banen te brengen! (Hoe heet die lijn ook weer die zo snel moest gaan)

 • Predators

   

  Ach kom nou, extreem teleurgesteld? Deze salon socialisten hebben zich walgelijk gedragen tegenover hun kiezers, snap niet dat ze nog zetels hebben gekregen, je moet wel een plaat voor je kop hebben om nog langs de deuren te gaan. pffff

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert