OM eist zes jaar cel voor schietincident Gipskruidweg

ALMERE • Do 16 maart 2017 | 16:11 • Donderdag 16 maart 2017 | 16:11
Wat het Openbaar Ministerie betreft, moet een 30-jarige Almeerder 6,5 jaar de cel in voor een schietincident in 2012. Dat bleek donderdag voor het gerechtshof, waar de zaak opnieuw werd behandeld. 

De Almeerder zou vijf jaar geleden op een plaatsgenoot hebben geschoten, die daarbij gewond raakte aan zijn pols. Dat gebeurde op de Gipskruidweg. Datzelfde jaar werd de verdachte door de rechtbank veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging tot doodslag.

In 2014 diende het hoger beroep voor het gerechtshof en werd de Almeerder opnieuw veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij is toen in cassatie gegaan, waarna de Hoge Raad bepaalde dat het gerechtshof opnieuw naar de zaak moest kijken. 

Ook dit keer ontkent de Almeerder dat hij iets met het schietincident te maken heeft. Daarnaast beweert zijn advocaat dat de verklaringen van getuigen niet betrouwbaar zijn, omdat die onder invloed waren van drank en drugs.

De uitspraak is op 30 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel