Aantal aangiften fietsendiefstal daalt

FLEVOLAND
In drie van de zes Flevolandse gemeenten is het aantal aangiften van fietsendiefstal vorig jaar afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Ook landelijk is een daling te zien.

In Almere, Lelystad en Dronten noteerde de politie in 2016 minder aangiften van fietsendiefstal dan het jaar ervoor. In Zeewolde, Noordoostpolder en Urk steeg het aantal aangiften .

In Almere werden vorig jaar de meeste fietsen gestolen in onze provincie: 824. Het jaar daarvoor waren dat er 842. Op Urk werden de minste fietsen ontvreemd: 47. In 2015 waren dat er 35. Landelijk spant Amsterdam de kroon. Daar raakten 8.893 mensen hun rijwiel kwijt. Het jaar ervoor waren dat er 9.785.

[https://localfocus2.appspot.com/58cbb5c31d49b]

reacties (10)

 • Age

   

  Er zijn van mij 12 fietsen gestolen bij het station sinds 2000. Aangifte doen kan maar op bepaalde tijden, dus is dit bijna onmogelijk omdat ik op die tijden werk. De politie zou 24/7 voor aangifte bereikbaar/beschikbaar moeten zijn. Ik vraag me af wat de politie doet, nadat aangifte is gedaan. Ik heb alle 12x niets meer vernomen van de politie. Gaan ze wel opzoek naar de gestolen fietsen?

  reageer
 • Nora

   

  Wordt je fiets gestolen en je heb de fiets gezien en zeg waar hij staat, de politie komt toch niet, dus aangifte heeft geen zin.

  reageer
 • Katja

   

  Je kan toch het aantal diefstallen in Almere niet vergelijken met het aantal op Urk in concrete cijfers? Dat zegt namelijk helemaal niets. Geef ook de percentages aantal diefstallen op inwoners om het te duiden dan.

  reageer
 • pieter

   

  En allemaal op de fiets, die stonden veilig in een stalling aan het water.

  reageer
 • Flevoburger

   

  De afgelopen 5 jaar is er 3 keer een fiets bij ons gestolen. Aangifte doen? Hmm daar gebeurd echt helemaal niets noppes nada mee. Zonde van de tijd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  aantal aangiften daalt , maar het aantal fietsen wat gestolen wordt daalt niet zou dit het werkelijk zijn ?

  reageer
 • Jerry

   

  Aangifte doen is zinloos, daarom wordt er geen aangifte meer gedaan met als gevolg dat het aantal diefstallen zogenaamd daalt. Kan de politie zich mooi weer op de borst slaan. En misschien dat er nog wel een feestje gevierd kan worden vanwege dit feit, ervaring genoeg met feesten organiseren.

  reageer
 • pieter

   

  Inderdaad het aantal "aangiften" is afgenomen. !!!!!

  reageer
 • HM

   

  Het aantal aangiften is teruggelopen. Maar als je aangifte doet, onderneemt de politie helemaal niks. Zelfs niet als de dader op video beelden staat, de diefstal bekent en zelfs de fiets nog in bezit heeft. De agent vertelt dan alleen dat hij dat niet meer mag doen.....

  reageer
 • Piet

   

  Wat een misleidende figuur bij dit artikel. Logisch zou zijn om het aantal fietsdiefstallen per aantal inwoners weer te geven. En bij minder aangiftes is het natuurlijk zeer de vraag of er wel minder diefstallen zijn of dat de aangiftebereidheid is afgenomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert