Weerwind: "Extra politie en inzet jeugdwerk Kruidenwijk"

ALMERE
De politie gaat extra surveilleren in de Kruidenwijk en jeugdwerk gaat jongeren scherper in de gaten houden. Dat zegt burgemeester Franc Weerwind van Almere. De afgelopen weken werden meerdere malen ruiten van woningen ingegooid. Bewoners voelen zich hierdoor erg onveilig.

Jongerenwerk
"We hebben afgesproken dat het aantal politiesurveillances in Kruidenwijk is geïntensiveerd", zegt Franc Weerwind. "Daarnaast hebben we afspraken gemaakt met jeugdwerk om nog scherper te letten op het gedrag van jongeren als ze na sluitingstijd de wijk in lopen. Ze worden min of meer begeleid." Volgens bewoners van de Kruidenwijk waren het jongeren van buurthuis Karwij die bakstenen door hun ruiten gooiden.

Weerwind spreekt ook de jongeren zelf aan. "We weten welke jongeren gebruik maken van Karwij. We hebben namen en rugnummers. Jongeren hebben zich te gedragen als ze door een wijk lopen waar dan ook in Almere", aldus de burgemeester.

Kritiek 
Bewoners van de Basilicumweg wiens ruiten zijn ingegooid hadden kritiek op de politie en de gemeente. Ondanks verschillende telefoontjes kregen zij geen gehoor, zeggen ze. De gemeente Almere geeft aan een dag na de eerste melding met de bewoners gebeld te hebben. Zij zijn uitgenodigd voor een gesprek met de veiligheidsadviseur van de gemeente en de politie. 

Saffraanplein
"Dat er bij particulieren stenen door de ruiten worden gegooid neem ik heel ernstig op", zegt Weerwind. "Dat deed ik vorig jaar juni ook toen dat ook speelde. We hebben continu aandacht gehad. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de situatie rondom het Saffraanplein waar nu cameratoezicht is dan constateer ik dat het daar rustig is." De burgemeester zegt er kort bovenop te zitten. "Ik wil dat de rust in die wijk is en blijft."
 

reacties (8)

 • Joep

   

  Ik denk eerder dat het aan het openbaar ministerie ligt. De politie, handhaving en de jeugdwerkens die willen wel werken. Als er dan personen worden aangehouden en snel weer met een sepot op straat lopen komt dat door het OM.

  reageer
 • Carina

   

  Te triest voor woorden deze slappe houding van de gemeente en de handhavers der wet. Ze laten de burger in de steek en verzuimen het echte probleem aan te pakken. Waarom niet hard ingrijpen? Ik begrijp het niet meer. En ik voorspel je. Het kan in almere en het wordt nog erger

  reageer
 • frits

   

  tijd voor stadscommanodo,s hier het is altijd het zelfde tuig wat er de boel verstierd in almere

  reageer
 • Dirk2

   

  Zachte heelmeesters......

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dus de jongeren uit de wijk smijten de ruiten aan diggelen en men "durft" openlijk geen commentaar te leveren vanwege eventuele wraakacties. Het zijn nu dus blijkbaar dit soort fijne jeugdigen die hier de gang van zaken bepalen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Ze weten wie het zijn. Politie wil eerst niet eens komen. Dit is niet te volgen. Gewoon oppakken, schades laten betalen en goed straffen. 26 zaterdagen buurt schoon maken.

  reageer
 • Je

   

  Nou en nu

  reageer
 • Jan

   

  Dus Weerwind nam het vorig jaar ook al ernstig op.. Zo ernstig dat het gewoon blijft gebeuren. Iedereen had manieren kunnen bedenken om herhaling te voorkomen. Maar wat gaat er gebeuren, jeugdwerk.. Zucht.. Voorbeeld methode, de daders de schade volledig laten vergoeden. Kijken of hun ouders ze er nog mee weg laten komen. Want dan draaien die er mooi voor op. Bewijs? Simpel, op basis foto's. Kunnen de bewoners mooi zelf aandragen. Maar zal wel weer niet mogen van een stelletje softies omdat de privacy wordt aangetast. Net als u en ik als we geflitst zouden worden bij te hard rijden. O, niet ik, want zo dom ben ik niet. Maar als vergelijking, dan kan het allemaal zo simpel.

  reageer
 • Qwerty

   

  Ik zou een open sollicitatie sturen naar de gemeente. Geheid u wordt aangenomen als nieuwe burgemeester als de huidige burgemeester Weerwind staatssecretaris van onderwijs wordt in Rutte III.

 • Emma

   

  U had de ultieme oplossing, begrijp ik ? Vertel! Ik krijg een 'beste stuurlui '-gevoel..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert