Politie in overleg met OM over maker nepaccounts Aat de Jonge

DRONTEN
De politie gaat met het Openbaar Ministerie in gesprek over de mogelijke vervolging van Frank van Flierenburg uit Dronten, beter bekend als Frank Patat. Hij heeft toegegeven dat hij achter een nepaccount zit waarop hij de burgemeester persifleert. 

Burgemeester Aat de Jonge deed deze week aangifte van beledigende berichten die via nepaccounts op sociale media zijn geplaatst. Volgens hem wekken die de indruk dat de tweets door hemzelf zijn geplaatst. De Jonge vindt dat er sprake is van beledigende, kwetsende en misleidende posts. Zo zou zijn vermeld dat de burgemeester een moskee wil afbreken, tegen vluchtelingen is en een stemadvies geeft. 

Patatbakker Van Flierenburg en de gemeente liggen al jaren overhoop over de standplaats van zijn snackwagen. Volgens van Flierenburg deelt hij op het nepaccount geen onwaarheden.

Het Openbaar Ministerie laat in algemene zin weten dat het niet strafbaar is om een nepaccount te maken als het duidelijk is dat het om een persiflage gaat. Maar je mag volgens het OM geen beledigende teksten plaatsen. Overigens is het lastig te bepalen of iets beledigend is of onder vrijheid van meningsuiting valt. 

reacties (25)

 • Jan2

   

  Je hoeft echt je verontschuldiging niet aan te bieden als je meer sympathie hebt voor een wanbetaler en internetvervuiler en identiteitsdief annex pester, dan voor een normaal functionerende burgemeester.

  reageer
 • Bas

   

  Sorry maar ik heb meer symphatie voor die onnozele patatboer, dan voor die grijzige stoffige meneer die overal zijn zin afdwingt

  reageer
 • Uhm...

   

  Dus Frank heeft problemen met de gemeente en treitert Aat. Verbijsterende reactie voor een ondernemer. Ik vrees dat met mij heel veel anderen ook echt geen patatje gaan eten bij iemand die de gemeenschap geld kost, treitert en/of wiet heeft geteeld. Ondoordachte actie.

  reageer
 • Patrick

   

  Ik noem dit, gezien hun gedrag, geen hanen maar uilskuikens. Los dit op als volwassen mensen.

  reageer
 • Barbara

   

  Nooit van hanengevechten gehoord? Er blijft er maar eentje van over!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  Leegstand winkelcentrum Suydersee, werkloosheids- problematiek ,huisvesting problemen , wegennet rond je dorp, slechte aansluitingen van je busvervoer, de ontwikkeling van het vliegveld, maar nee in Dronten maakt men zich liever druk over een beetje vreemde man, genaamd meneer PATAT.

  reageer
 • Barbara

   

  Hanen dulden geen rivalen in hun territorium en gaan gevechten aan om het te beschermen. De haan zet de veren in zijn nek recht, pikt de indringer en daagt hem uit. Bij een duel proberen de hanen elkaars kam uit te pikken en elkaar te kwetsen met hun sporen. De verliezende haan wordt uit het territorium verstoten en moet een nieuwe plek opzoeken. Op die manier worden jonge haantjes uitgestoten en oude hanen uit de weg geruimd, zodat enkel de sterkste haan overblijft.

  reageer
 • Narcos

   

  Beetje kansloos allemaal,, zowel frank patat als van de ambtenaren van de gemeente. Alleen frank is niet slimmer, en dat zouden de ambtenaren wel moeten zijn. De ego van de ook niet onberispelijke burgervader is ook te groot. Drukt z'n eigen zin makkelijk er door, maakt het ondernemers die geen vriendjes op het gemeentehuis moeilijk.

  reageer
 • Jan2

   

  Als u nou weet dat de feiten kloppen, waarom vindt u dan dat deze pestkop en stemmingmaker en internetmisbruiker gelijk moet krijgen.

  reageer
 • Jan2

   

  Hoezo? U vindt toch niet serieus dat deze internetvervuiler en identiteitsdief punten scoort? Ja, ja, Minpunten!! Als men het normaal gaat vinden dat internet zo "werkt" is het einde zoek en zal binnen afzienbare tijd het internet dusdanig vervuild zijn dat het nauwelijks nog voor serieuze zaken bruikbaar is!!

  reageer
 • HGL

   

  De patatboer weet aardig van zich af te bijten tegen de zich oppermachtig wanende ambtenaar. Hij scoort wel punten. En de burgemeester moet gewoon leren incasseren anno 2017. Zo werkt internet namelijk.

  reageer
 • ViKing79

   

  Precies, applaus!

  reageer
 • Bas

   

  Zo vals om een opsomming te maken van al deze zaken die je als ambtenaar weet. Overduidelijk dat gestelde precies klopt. Ambtenaren die in plaats van gewoon hun werk al jun energie stoppen in een vete tegen een persoon. Hopelijk wint Flierenburg glorieus. Er moet maar eens een einde komen aan het valse tegenwerken door de burger betaalde anbtenarij. Nogmaals, zeer laag bij de grond om als ambtenaar een privé persoon zo te kakken te zetten met leugens of wetenschappen waar een normaal en respectabel mens begrijpt geheimplicht te dragen

  reageer
 • Frank

   

  Wat jij allemaal verkondigt is niet waar. Ja mijn moeder heeft 2 nieuwe knieën dus woon ik daar al een poosje bij in,mantelzorg noemen ze dat. Een uitkering geniet ik niet. Noch mijn moeder,pensioen uitkering ja dat wel. Wiet kweken het zal wel maar he bent duidelijk niet op de hoogte,bovendien straf voldaan. Als je geen verstand van zaken heb ken je beter je mond houden want in je hele beklag staat een amper feit. Mevrouw rietje is beter op de hoogte dan wie dan ook. Maar goed dat weten de echte DRONTENAREN al jaren,lol

  reageer
 • Marc

   

  Dit is gewoon niet waar. Hij word niet al jaren aantoonbaar gepest, hij is aantoonbaar al jaren verwikkelt in een procedure om een standplaats. Overigens is van Flierenburg geen engeltje, hij heeft een schuld bij de gemeente voor de huur van die standplaats, is veroordeeld voor het hebben van 265 wietplanten voor eigen gebruik en handel, scheld hij ambtenaren verrot, zelfs zo erg dat hij eens het gemeentehuis uit gezet is en heeft gesjoemelt met zijn bijstandsuitkering, door de kostendelersnorm te ontduiken, terwijl hij bij zijn moeder die ook een uitkering heeft woont of woonde. Daarnaast gebruikte hij al meerdere accounts om de Jonge zwart te maken, de meest grove laster twittert hij de wereld in via die accounts en betrekt daar de hele drontense en flevolandse politiek in. In elk nieuwsbericht ziet hij wel weer een reden om zijn mond open te trekken over de gemeente en in het bijzonder de burgemeester. Het moet een keer ophouden. Het lijkt me voor zijn advocaat een nachtmerrie, zo'n client. Ik hoop dat ook dat van Flierenburg eens een flinke tik op de vingers krijgt, hopelijk meer dan de 100 uur taakstraf die hij voor zijn wietplantage kreeg. Hij gedraagt zich als een klein kind en mag wel eens een toontje lager gaan zingen.

  reageer
 • Rietje

   

  Dus als ik het goed begrijp word frank aantoonbaar al jaren gepest door gemeente dronten,maar als de man wat terug roept word er aangifte gedaan? Het klinkt mij als een persoonlijke vete van misschien bijder kant. Maar een burgemeester die zich dusdanig gedraagt is dat dan wel goed? Zeer opmerkelijk

  reageer
 • Frank

   

  Ik stel me vrijwillig voor. Maar GL is niet echt mijn partij gezien de praatjes en geen acties

  reageer
 • Deetje

   

  Frank wordt een beetje vervelend zo langzamerhand, en daarbij zooo kinderachtig

  reageer
 • joop

   

  burgermeestertje haha pannenkoek dit krijg je ervan als je andere blijft pesten

  reageer
 • Aat

   

  Niks psrsoonlijks hoor

  reageer
 • prank fatat

   

  Ik weet niet of dit Frank echt helpt bij zijn nieuwe aanvraag voor een vergunning. Hij verpest echt de boel voor zichzelf.

  reageer
 • Ilse

   

  Wat een rare reacties hier. Dit valt gewoon onder pesten. En volgens mij zijn we er met zn allen al heel lang over eens dat pesten onacceptabel is. En zeker als dit gedaan wordt door volwassenen. Nu valt Frank van Flierenburg geestelijk natuurlijk niet onder de noemer volwassen, daarom is het een goed plan als Frank eens een pak op zn broek krijgt en een poosje in de hoek moet gaan staan, want dit kan echt niet.

  reageer
 • Tsja

   

  Aaaaaach aatje toch wat naar nou.

  reageer
 • Boels

   

  Justitie, doe eens dapper en straf het jatten van andermans identiteit. Zoiets als een stevige boete met mayo.

  reageer
 • Dirk

   

  Wat hapt bromsnor heerlijk. Nu nog een patatje met een fricandel voor die man. Hij is weer in het nieuws.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert