Actie voor nieuwe camper Lucas Hollander succesvol

LELYSTAD
Er is veel steun voor een doneeractie om Lucas Hollander uit Lelystad aan een nieuwe camper te helpen. De teller stond zaterdagmiddag op ruim 4000 euro. De camper van de 80-jarige Hollander raakte in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar beschadigd door brand. 

De camper was het enige vervoermiddel van Lucas Hollander en zijn gehandicapte vrouw. Ze zijn alleen WA verzekerd. Hij vertelde er vrijdag emotioneel over bij Omroep Flevoland. Buurtbewoner Nadia Kolijn begon vervolgens de doneeractie, Ze had niet verwacht dat die zo succesvol zou zijn: "We gingen uit van een bedrag voor een bosje bloemen, maar dit had ik niet durven hopen." 

De camper stond samen met 3 andere auto's geparkeerd aan de Wold 21 en de Horst 36. Een 29-jarige man uit Lelystad is vrijdagochtend opgepakt omdat hij verdacht wordt van het aansteken van één of meerdere branden.  
 

reacties (19)

 • Wim

   

  Ik hoop ook dat als de dader bekend is deze voor de volledige schade opdraaid en dat deze crowdfunding aktie als een mooi extraatje is om het onstane leed te verzachten. En dat deze mensen nog een mooie tijd mogen beleven op de manier zoals zij dat willen. Ook wij hebben gedoneerd! Top aktie!!

  reageer
 • Wjm

   

  Ik ben super trots op mijn zusje dat ze dit doet voor deze mensen en de dader zal zeker er voor boete en er voor opdraaien maar ze doet het dat de mensen toch deze zomer weg kunnen gaan en niet eenzaam thuis hoeven te zitten

  reageer
 • N.k.

   

  Dankjewel zus ! Idd! Deze mensen moeten zo snelmogelijk weer oppad kunnen!!! En niet zo zeer op vakantie maar de supermarkt was al hun uitje!!!!!! Elke dag met de hond stukje wandelen! Ze zijn en waren gebonden aan hun camper en kunnen niet zonder het was hun personen auto .. hun invalide vervoer(voor vrouw) En hun camper voor toeren!(plus vakantie)

 • HE

   

  Ik heb gegeven aan deze actie omdat de situatie van deze meneer mij trof. Niemand hoeft in de herfst van zijn leven ineens zijn droom te verliezen en daarom wilde ik deze meneer helpen. Geven aan een goed doel is iets wat ik zelf bepaal en welk doel dat is bepaal ik ook zelf. Gezien sommige (in mijn ogen zeer bedroevende) reacties wordt er verwacht dat ik maar moet geven aan iedereen die wat overkomt of dat er politieke achtergronden spelen. Geniet toch eens een keer van het mooie moment dat de gemeenschap iemand helpt.

  reageer
 • H Struik

   

  Wat "gunnen" we elkaar toch veel hé...? Is naastenliefde al naar de laatste rustplaats gedragen?

  reageer
 • Hgl

   

  Teller staat bijna op € 5000,00 ! Nog even doorgaan met doneren! Dit moet kunnen lukken!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gina

   

  Als de verdachte bewezen schuldig is, kan en moet de schade toch op hem worden verhaald? Al verwacht ik dat dit een gevalletje is "van een kale kip kun je niet plukken".

  reageer
 • Bart

   

  De dader is gevonden toch?? Laat die er dan lekker voor opdraaien..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er is een verdachte aangehouden. Eerst moet dus wettig en overtuigend bewezen worden dat hij de dader is, dan moet de veroordeling worden uitgesproken. En pas daarna.....Enfin, u begrijpt dat dat niet overmorgen al geregeld is.

 • adv

   

  Zeker

 • Freek

   

  Misschien een idee om geen nieuwe camper aan te schaffen, gezien de leeftijd van het stel maar hoteltickets te kopen op een veiling.

  reageer
 • dat is ook een idee ,meneer heeft ook al die jaren dat hij de camper bezit behoorlijk bespaard op de verzekeringspremie door een WA af te sluiten ipv een all risk verzekering dus een beetje onverstandig als de camper je zoveel waard is...

 • Antje Ha

   

  Waar blijft de actie voor de andere mensen die in waarde veel meer verloren hebben door het handelen van deze buurtpyromaan? Je moet schijnbaar op een zieligheidsindex hoog scoren en dan krijg je hulp anderen moeten gewoon fluitend Euro 20.000 verlies nemen. Wanneer de camper zo weinig waard was waarom moet er dan zoveel geld komen? De man krijgt een nieuwe terwijl een oud wrak verloren ging?

  reageer
 • John

   

  Ja Antje Ha, waar blijft die actie van jou voor de andere slachtoffers? Het lijkt verdorie wel of het geld voor de camper uit jouw eigen zak moet komen. Je klaagt wel, maar zelf iets opzetten, ho maar - daar moeten de anderen blijkbaar voor zorgen. Je vraag over de actie is op zich misschien niet vreemd, maar je antwoord deugt niet: in plaats van af te geven op anderen, zou je ook iets positiefs vóór anderen kunnen doen.

 • flevo

   

  Vond ie dat zwarte niet mooi, dan? De 'dader' had nog wel zo zijn best gedaan om de camper een vintage-look te geven. Het is niet gauw goed bij die Lelystedelingen, hè?

  reageer
 • Je

   

  Nou welke liefdevolle geldschieter wil helpen misschien een camper zaak heeft er een staan voor een goede vrienden prijs dit zou fantastisch zijn

  reageer
 • Lola

   

  Ja, bovendien heeft meneer wel geprobeerd de camper beter te verzekeren, maar dat kon niet vanwege de leeftijd van de camper.

  reageer
 • Drontennaar,

   

  Goeie en mooie acties van deze dame maar er moet nog meer geld komen om deze mensen een goeie en mooie camper aan te laten schaffen.

  reageer
 • joop

   

  ah dan ga ik mijn auto ook uit de volledige verzekering halen en alleen wa doen...scheelt hoop elke maand..betalen jullie mee als er schade is..

  reageer
 • ght

   

  Heel erg goed dit, hartverwarmend, maar er moet nog veel meer gestort worden om een leuk en vergelijkbaar tweedehandsje te kunnen kopen! Dit moet echt gaan lukken!

  reageer
 • drontenaar

   

  Voor een bosje bloemen ga je geen crowdfundingsactie opzetten. Die kan je ook zelf kopen. Ik hoop dat die meneer geholpen kan worden. Toch heb ik ook een dubbel gevoel want wordt er ook wat gedaan voor de andere slachtoffers? Voor hun is het namelijk net zo erg..

  reageer
 • MKM

   

  Want omdat een groep mensen 1 slachtoffer helpt, moeten zij alle slachtoffers helpen? Als uw gevoel werkelijk zo dubbel is, is het wellicht een idee om een vergelijkbare actie te beginnen voor de andere slachtoffers?

 • Barbara

   

  Mooi bedrag, maar nog lang niet voldoende om een tweedehands voor te kunnen aanschaffen. Hebben alle winnende VVDérs al hun kleine bijdrage gestort?

  reageer
 • Johan

   

  Heb je zelf al gedoneerd ? Beetje rare reactie Barbara we zijn beter van ons zelfbenoemde alwetende gewend....

 • hgl

   

  Hou de politiek en alle dingen die onze samenleving uit elkaar trekt er nou buiten. Dit gaat er juist om dat we als Lelystadse gemeenschap opkomen voor een medemens, dat we nog compassie en empathie voelen en dat er nog dingen zijn die ons verbinden met elkaar. Dat staat helemaal los van politiek, geloof, ras of wat dan ook.

 • Faerie

   

  Gaat die brandstichter ook nog een flinke duit in het zakje doen? Of komt dat stuk vuil er met een taakstrafje vanaf? En anderen maar, hoe goedbedoeld en lief ook, voor zijn walgelijke acties betalen? Het wordt tijd dat slecht gedrag in dit land eens wordt afgestraft in plaats van beloond.

  reageer
 • Rob

   

  Helemaal mee eens, te totale schade moet verhaalt worden op die brandstichter, voor de 3 voertuigen en woonhuis. Een verdere straf kan wat mij betreft kwijtgescholden worden zodat hij gelijk aan de slag kan.

 • Boswijk

   

  Het is die beste man gegund

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert