VVD en PVV willen opheldering over onrust Kruidenwijk

ALMERE
Naar aanleiding van de vernielingen en onrust in de Kruidenwijk hebben PVV en VVD in Almere vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Beide partijen willen weten waarom bewoners bij wie stenen door de ramen zijn gegooid zich niet gehoord voelen door gemeente en politie. De VVD wil zo snel mogelijk mondeling antwoord. 

Aanleiding voor de vragen is de berichtgeving van Omroep Flevoland over de grote ongerustheid bij een groep bewoners van de Kruidenwijk over hun veiligheid. De vernielingen worden volgens hen gepleegd door een groep jongeren. Volgens één van de bewoners is bij hem twee keer een ruit ingegooid en wilde de politie beide keren niet komen voor onderzoek. De man ging vervolgens met zijn buurmannen surveilleren en kwam zo de jongens op het spoor. De politie pakte drie verdachten op, maar liet die later vrij. Volgens het Openbaar Ministerie is er gebrek aan bewijs tegen 1 verdachte. De andere twee gaan naar HALT of moeten ter zitting verschijnen.

Zowel de VVD als de PVV willen onder meer weten waarom de politie niet eerder in actie kwam. Ook willen beide fracties weten of de gemeente op de hoogte was van de situatie en of ze door de politie is geïnformeerd. 

Burgemeester Franc Weerwind maakte vrijdag bekend dat de politie extra gaat surveilleren in de Kruidenwijk. Ook gaat jeugdwerk de jongeren scherper in de gaten gaat houden. 
 

reacties (9)

 • Jordi

   

  Wen er maar aan, het gaat om de stemmen. Puur eigen gewin niet meer niet minder.

  reageer
 • Rob

   

  Politiek niet lullen maar handelen, zijn geen problemen van gisteren toch.

  reageer
 • flevo

   

  Kwajongensstreken... Alsof jullie zo heilig waren vroeger. Moet kunnen, hoor: een beetje kattenkwaad. Er zijn toch geen dooien gevallen?

  reageer
 • Stef vd Heuvel

   

  Dat is precies wat ik bedoelde. Willen = kunnen, en ik krijg toch helaas vaak de indruk dat 'men' niet wil. En nee, natuurlijk kun je maar niet elke jongere daar oppakken, maar ik durf er wat om te wedden dat bijna iedereen in die wijk precies weet wie het zijn. En als je dat geboefte filmt, lopen ze te knierpen over privacy. Hoe dan ook, de slachtoffers zijn de dupe en blijven met lege handen staan, nog los van de angst die zoiets brengt.

  reageer
 • Bas

   

  Typisch gevalletje als het kalf verdronken is dempt men de put. Stop met geneuzel over wie wat kan en mag doen. Ik hoor niemand over de slachtoffers. De burgers dus. Het is de taak van de overheid om ze te beschermen. En geen gezeur achteraf

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Het is niet dat de politie het tuig niet wil oppakken. Maar ze moeten wel aangemerkt kunnen worden als verdachten. Je kan niet zomaar een stel jongens van straat plukken omdat ze doelgroep zijn. Als getuigen niet willen verklaren wat ze hebben gezien, er geen beelden zijn dan kan de politie niet zomaar iets. Stel dat je eigen kind wordt opgepakt omdat ie toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek is en niemand heeft gezien of ie schuldig is maar toch wordt ie opgepakt. Dat is een beetje lomp toch. Ben je getuige, verklaar dan. Heb je beelden, kom er mee. De politie wil ze wel pakken maar kan niet alles alleen.

  reageer
 • Erik

   

  Jullie stemmen toch zelf op die partijen

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het is bizar en het bewijst hoe ver de politiek van de burger af staat. Je zou verwachten dat de burgemeester ( eindverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in zijn haar gemeente) dit soort zaken direct te horen krijgt en adequaat actie onderneemt. Diep droevig dat je er berichtgeving in de media voor nodig hebt om de boel iets in beweging te krijgen. Kom op burgemeesters, politici en ander bobo gespuis, u staat in dienst van de maatschappij en niet andersom.....

  reageer
 • Stef vd Heuvel

   

  Het wegkijken gaat gewoon door. Krijg steeds vaker het idee dat politie dit soort tuig niet WIL oppakken. En als er al eens iemand wordt opgepakt, is er ineens 'geen bewijs'.Slachtoffer blijft vrijwel altijd in de kou staan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert