Jaarabonnement Connexxion half jaar te gebruiken

ALMERE • Zo 19 maart 2017 | 17:43 • Zondag 19 maart 2017 | 17:43
De wisseling van busmaatschappijen in Almere gaat ouderen met een 65+ abonnement geld kosten. Dat zegt Almeerder Gunter Raschat. Hij moet in mei zijn jaarabonnement verlengen, maar kan er niet een jaar van genieten. In december stopt Connexxion met het rijden in Almere en is het jaarabonnement in de stad niet meer geldig. 

Volgens Raschat betaalt hij hierdoor 125 euro te veel voor het abonnement. Hij vindt het erg dat nog steeds niet bekend is wat busvervoerder Syntus met de nieuwe abonnementen gaat doen. Volgens de Almeerder is de beste oplossing dat Connexxion de Almeerders een abonnement geeft van een half jaar. 

Connexxion laat weten dat het geen geld gaat teruggeven. Volgens de busmaatschappij gaat het om een regio-abonnement. Het is wel mogelijk om er gebruik te maken in andere delen van de regio waar Connexxion wel blijft rijden. Om die reden vindt Connexxion dat de gemeente Almere en de nieuwe vervoerder met een oplossing moet komen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel