Gemeente blundert met omzagen bomen Stadspark

LELYSTAD • Ma 20 maart 2017 | 12:24 • Maandag 20 maart 2017 | 12:24
De gemeente Lelystad heeft oude bomen in het Stadspark omgehakt terwijl dat niet de bedoeling was. Het resultaat is een kale strook met boomstronken aan de noordkant van het park. Verantwoordelijk wethouder John van den Heuvel laat via een woordvoerder weten dat "het klopt dat er bomen zijn gekapt waarvan van tevoren is gezegd dat ze zouden blijven staan. Dat is intern niet goed gegaan." 

Bewoners van de naastgelegen wijk Breehorn zijn zich rotgeschrokken van de kaalslag. Van 'uitdunnen' zoals de gemeente aankondigde is volgens hen geen sprake. "Je kunt een park met waardevolle hoge bomen toch niet zomaar kappen, dat geeft een heel machteloos gevoel", zegt een van de buurtbewoners terwijl ze uitkijkt over de kale groenstrook.

Buurtbewoner Kees Verlaan heeft meer dan 100 handtekeningen van teleurgestelde omwonenden verzameld die aan de gemeenteraad worden aangeboden. "Dit was een prachtige groene zone. Je liep hier echt met plezier naar het Lelycentre en nu loop je eigenlijk van binnen te huilen. Alles is verdwenen." 
In een begeleidende brief bij de handtekeningen benadrukt Verlaan dat tijdens de kapwerkzaamheden geen opzichter van de gemeente aanwezig was. 

De omwonenden vrezen het ergste voor hun Stadspark als de ingezette trend zich doorzet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel