Kamervragen over 'onnodige belemmering' spieringvisserij

FLEVOLAND
De SGP heeft Kamervragen gesteld over de spieringvisserij op het IJssel- en Markermeer. De provincies Flevoland, Noord-Holland en Friesland besloten onlangs te gaan controleren, omdat vissers niet alle benodigde vergunningen hebben. 

Kamerlid Elbert Dijkgraaf vraagt staatssecretaris Martijn van Dam waarom hij de manier waarop de visstand in beide meren wordt vastgesteld nog niet heeft aangepast. Volgens de SGP heeft de Raad van State vijf jaar geleden al bepaald dat dit moet gebeuren.

De SGP wil ook weten of het klopt dat vissers op basis van de Visserijwet wel zouden mogen uitvaren. 

Verder vraagt de SGP of de staatssecretaris met de provincies in overleg wil gaan om te zoeken naar een passende oplossing, om te voorkomen dat de spieringvisserij volgens de partij onnodig wordt belemmerd.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  De vogel is de natuurlijke vijand van de spiering. En de vogelbeschermer is de natuurlijke vijand van de visser.

  reageer
 • slim

   

  Het ambtelijk apparaat werkt op volle snelheid. En dat is net zo snel als een slak bij daglicht.

  reageer
 • Rob

   

  Wat heeft de SGP nu in vredesnaam met de illegale spieringvisserij te maken, als er een verbod van toepassing is dan is dat toch duidelijk niet.

  reageer
 • Hallo

   

  Het zomaar roepen zonder enige kennis van zaken is gemeengoed geworden. De vogel subsidie club heeft het voor elkaar gekregen om deze vissers die volgens de wet, gewoon uit mogen varen en vissen in een kwaad daglicht te zetten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert