Alle afdelingen ziekenhuis weer open na Noro-uitbraak

ALMERE • Ma 20 maart 2017 | 14:30 • Maandag 20 maart 2017 | 14:30
Alle afdelingen van het Flevoziekenhuis in Almere zijn weer open, na de uitbraak van het Norovirus vorige week. Volgens het ziekenhuis is de uitbraak nog niet voorbij, maar kunnen ook op de afdeling Interne Geneeskunde/ Oncologie weer nieuwe patiënten terecht.

Er zouden al enkele dagen geen nieuwe ziekmeldingen van patiënten of medewerkers bij zijn gekomen, die duiden op het Norovirus. De opnamestop voor de afdeling Chirurgie werd vrijdag al opgeheven.

Alle extra voorzorgsmaatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het Norovirus te voorkomen, zijn niet meer van kracht. Ook de aanvullende hygiënemaatregelen zijn ingetrokken.

Meerdere patiënten en medewerkers van het Flevoziekenhuis raakten vorige week ziek door de besmetting, die onder meer overgeven en diarree veroorzaakt. Vooral voor ouderen met een zwakke gezondheid kan de infectie gevaarlijk zijn.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel