advertentie

Beheer Bovenwater moet anders

Lelystad 20 maart 2017
Het Bovenwater in Lelystad moet beter beheerd worden. Dat is de conclusie van de gemeente Lelystad na onderzoek van een adviesbureau. Om te bekijken hoe de plas weer voor recreatie gebruikt kan worden wordt een klankbordgroep opgericht. 

"t Bovenwater geteisterd door blauwalg
't Bovenwater is aangelegd als recreatieplas, maar er zijn al jaren problemen. Zo is er geregeld blauwalg waardoor er niet gezwommen kan worden. Als de blauwalg is verdrongen dan is er een wildgroei aan waterplanten waar de pleziervaart last van heeft.

Iedereen mag meepraten over oplossing
Volgens de gemeente Lelystad is het probleem dat waterplanten en blauwalg elkaars concurrenten zijn. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de burgemeester: "Dit betekent dat wanneer een maatregel wordt ingezet die negatief is voor de één, dit veelal ten gunste komt van de ander. Als de waterplanten gemaaid worden, krijgen de blauwalgen de kans om tot ontwikkeling te komen." 

Kijken naar betaalbare oplossing
De gemeente wil, samen met het adviesbureau, het waterschap, de provincie, bedrijven en de watersportvereniging gaan kijken wat een betaalbare oplossing is voor 't Bovenwater. Ook komt er een aantal omwonenden in de klankbordgroep. Omdat omwonenden tegenstrijdige belangen hebben wordt op een speciale informatieavond in buurthuis De Windhoek bekeken wie er plaats mogen gaan nemen in in de klankbordgroep. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer