Almere sluit 'City Deal' om criminaliteit aan te pakken

ALMERE
Almere wil de overlast en criminaliteit in de stad verminderen via de zogeheten 'City Deal Zorg en Veiligheid.' Dat is een afspraak tussen een aantal steden en ministeries, die maandagavond in Tilburg is gemaakt. 

De City Deal Zorg voor Veiligheid bestaat uit zeven experimenten die erop gericht zijn om door betere samenwerking problemen met kwetsbare personen te voorkomen. Bij de experimenten wordt de samenwerking tussen wijkteams, sociale diensten, werkgevers, schuldhulpverlening, scholen, woningcorporaties, verzekeraars, veiligheidshuis en politie bekeken en waar nodig verbeterd. Elke stad die meedoet, voert tenminste één experiment uit. Daarna wordt er geëvalueerd. 

Met City Deals willen steden, de Rijksoverheid, de Europese Commissie, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven samen werken aan groei, betere leefbaarheid en meer innovatie van steden. Almere deed eerder al mee aan een City Deal over de circulaire stad.

 

reacties (7)

 • Jeroen

   

  "Kwetsbare personen", dus de crimineel is weer zielig, heeft een slechte jeugd (gehad). tjongejonge zeg, gewoon keihard aanpakken en straffen en de criminelen met een niet-nederlandse achtergrond direct het land uit.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Is bewezen dat dat werkt? Nee dus. De criminaliteit daalt al jaren, Nederland is internationaal gezien een erg veilig land, maar sommige mensen komt het politiek beter uit om een beeld te schetsen van een land dat in een burgeroorlog verkeert.

 • pieter

   

  Ik tel zo maar even NEGEN ORGANISATIES, dat wordt vergaderen, nog eens vergaderen en nog eens en dan het instellen van werkgroepen/commissies, zijn we toch weer even lekker bezig.

  reageer
 • Barbara

   

  Ben benieuwd, de dames en heren staan er in elk geval weer vrolijk en strak in het pak gekleed bij. Ze vinden dat ze het beste voor hebben met dat wat zich achter voordeuren van anderen afspeelt. Maar als je dan je naam perse in het Engels wilt uitspreken waarom dan niet "City Deal Care"?

  reageer
 • he?

   

  Ik snap niet wat kwetsbare personen met problemen door criminaliteit te maken hebben. Volgens mij zijn kwetsbare personen (zoals ouden van dagen en gehandicapten) juist kwetsbaar voor aanvallen door criminelen. Het is erg onwaarschijnlijk dat kwetsbare personen zelf crimineel gedrag gaan vertonen en criminelen zijn per definitie niet kwetsbaar.

  reageer
 • Jantje

   

  Criminelen zijn helaas niet kwetsbaar.

 • Ed Molenaar

   

  Leuke foto; alleen zie ik er niet veel mensen op staan die geconfronteerd worden met criminaliteit. Behalve wellicht een enkeling die belletjetrek doet bij hun beveiligde en in prachtige niet volkse wijken staande villas. Is het reëel te denken dat zij er verstand van hebben en de juiste beslissingen/acties ondernemen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Raymond

   

  Wat ik hier mis is samenwerking tussen politie en bewoners. De politie is b.v. niet aangesloten bij de WhatsApp groepen, hetgeen heel vreemd is. Gratis ogen en oren worden niet gebruikt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die Whatsappgroepen zijn dubieuze kakelclubjes van bemoeials die zichzelf waanzinnig interessant vinden.

 • Janes

   

  Wat een lachertje weer een berg poen over de balk... en de ellende gaat door in kruidenwijk

  reageer
 • vrouwtje

   

  ach toch leuk om te zien de foto die betaald is van ons belasting geld zo ook de vrolijke dag en de kleding die ze dragen betaald van ons belasting geld met hun hoge inkomens dus de berg poen over de balk laten ze ons toch ff meegenieten door dat geweldige foto moment

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert