Jongeren zorgen voor meer overlast

FLEVOLAND
Jongeren zorgden vorig jaar voor meer overlast in Flevoland. Dat blijkt uit cijfers van de politie. In 2016 kwamen er 1700 meldingen binnen van overlast door jongeren, in 2015 waren dat er bijna 400 minder. 

De stijging was vooral te zien in Almere en Lelystad. In eerstgenoemde gemeente kwamen er bijna 150 meldingen meer binnen dan in het voorgaande jaar: van 701 naar 845. In Lelystad nam het aantal meldingen toe met 100: van 220 naar 320. 

De stijging komt overeen met de landelijke politiecijfers. In 2015 kwamen er in totaal 81.000 meldingen binnen, een jaar later steeg dat aantal tot 86.000. 


 

reacties (6)

 • Ester

   

  Er is in Lelystad helemaal niets voor jongeren van 16/17 jaar. Ze mogen nergens naar binnen want zijn geen 18 en er wordt alcohol geschonken. Dus wat gaan ze doen? Het is geen excuses, maar zorg eens voor een uitgaansplek voor jongeren van die leeftijd.

  reageer
 • Karel

   

  Dat is in Almere een stijging van maar liefst 21%, en Lelystad nog meer: 45%!! De overlast van jongeren hier in Almere is al jaren een groot probleem, maar adequate handhaving en oplossingen: ho maar! Stad Centrum is een grote ergernis, maar het laatste trieste voorbeeld is Kruidenwijk, waar de bewoners niet worden gehoord! Ook vanuit de scholen zou meer zichtbaar moeten worden, want daar ligt de kortste link met de gezinnen. Veel jongeren komen uit probleemgezinnen en leven zo veel mogelijk op straat en op allerlei plekken waar ze zich lopen te vervelen, de boel verstieren en nog erger. Intimiderende groepen. Waar je vroeger nog over baldadigheid kon spreken, gaan we nu al richting criminaliteit. Maar goed geld voor meer en betere handhaving heeft blijkbaar geen prioriteit, wel is er geld voor allerlei onzinnige kunst en architectonische fratsen.

  reageer
 • kees d.

   

  Men zou ook meer plekken kunnen maken waar jongeren dan ook kunnen rondhangen zonder overlast te veroorzaken. Maar ja dat kost geld. Neem een voorbeeld aan Biddinghuizen met de hangplek.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dus hangjongeren belonen met een eigen plek ? Smdat is toch grk voor woorden. Laat ze maar gaan vakkenvullen bij de supermarkt en dat een eigen hok huren.

 • De Vries

   

  In Lelystad herhaald de politie gebeld over jongeren die overlast veroorzaken, drugs gebruiken en waar ook in drugs gehandeld wordt. Zelfs kentekens van auto's doorgegeven. Maar ze doen niets. Rijden hoogstens even langs, maar ingrijpen vergeet het maar.

  reageer
 • Dirk

   

  dat is in almere tussen de vaarten het zelfde sterker nog de politie komt niet eens kijken zelfs in de hal van de flat dealen verhuurder doet niks en politie hoor je we kunnen er niet zo veel aan doen en dan zie je de gasten van handhaving op stoeltjes hangen van de super markt die dus ook niks doen

 • Dirk2

   

  Vroeger kreeg je gewoon een pak rammel of een gedegen straf! Maar, nee. Lekker blijven pamperen en meer straatcoaches erop. Kansarm, welnee. En links maar voeden... Te beroerd om te leren en te werken!

  reageer
 • joop

   

  jammer, je bent in de verkeerde tijd geboren, sterkte ermee.

 • laat alle reacties zien
 • Jonathan

   

  Herkenbaar. Ook op veel scholen is het af en toe bijna een warzone.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert