PvdA: kwijtschelding lokale belastingen moet sneller

ALMERE
De kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen in Almere moet sneller, makkelijker en goedkoper. Dat vindt de PvdA in de gemeenteraad. Mensen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor kwijtschelding van deze heffingen. Ze moeten daarvoor een aanvraag indienen maar bij de afhandeling daarvan gaat volgens de PvdA veel mis.
Zo zouden tientallen mensen vorig jaar zes tot acht maanden hebben moeten wachten voordat duidelijk was of de heffingen daadwerkelijk werden kwijtgescholden. Volgens fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de PvdA moeten betrokkenen binnen zes weken een antwoord krijgen.  

Twee aanslagen
Ook krijgen Almeerders aanslagen van het Waterschap Zuiderzeeland. De aanvraag voor kwijtschelding wordt op dezelfde criteria getoetst als die voor de gemeentelijke belastingen. De PvdA vindt het daarom onnodig dat er twee aanvragen moeten worden ingediend. Almere en Waterschap Zuiderzeeland zouden op dat gebied moeten samenwerken.  

Onjuiste beoordeling voor 1300 Almeerders
Volgens de PvdA zijn er sinds de automatisering van de kwijtscheldingsverzoeken in 2016 fouten gemaakt. Daardoor hebben 1300 Almeerders een onjuiste beoordeling ontvangen. Dat zorgt voor extra werk en dus extra kosten bij de gemeente. "Wij willen dat de afhandeling van kwijtscheldingsverzoeken in 2017 efficiënt en foutloos verloopt.", aldus Soetekouw. Het onderwerp wordt donderdagavond op de Politieke Markt besproken. 

 

 

reacties (14)

 • .\/\/.

   

  Nou, zo te zien gaat die Geblondeerde Meneer in het nu te formeren kabinet allemaal wonderen voor je verrichten. Oh nee sorry toch niet, niemand wil met hem regeren.

  reageer
 • Andre

   

  Wees blij dat je werkt. In de bijstand moet je regelmatig je hele hebben en houwen laten zien. Zelfs verkoop marktplaats wordt meegeteld als inkomen. Daarnaast krijg je in de bijstand toch wel minder. Ik als chronische zieke is trots dat ik met een wao uitkering en spaargeld mijn gemeentelijke belastingen kan en wil betalen. Ik rook niet, drink geen alcohol en heb wel huisdieren waar ik veel plezier aan heb. Graag zou ik weer willen werken maar dat is nu nog niet mogelijk

  reageer
 • pieter

   

  Zo'n uitspraak in een land met voedselbanken is toch vrij gewaagd, er zijn ook mensen buiten hun schuld in de armoede geraakt en om dan je huisdier weg te moeten doen vind ik grof, trouwens wie betaalt het spuitje of het asiel.

  reageer
 • MarkS90

   

  Niks kwijtschelding van die belastingen. Omdat je toch niet hoeft te betalen is dat geen stimulans om over je afvalstroom na te denken. En daarnaast, als je geen geld hebt doe je de hond weg en stop met roken maar ga niet parasiteren op kosten van een ander.

  reageer
 • Dick

   

  En die kunnen dan weer andere vacatures opvullen zodat we geen mensen uit Oost-Europa nodig hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontens

   

  En dat kost dus bananen. Weer meer mensen zonder werk

  reageer
 • Richard koch

   

  Door het kwijtschelden voor de 1 betekend dus uiteindelijk meer betalen voor de ander, logisch gevolg natuurlijk. Nivelleren is eigenlijk de ander ervoor laten opdraaien. Als er mensen zijn die te weinig inkomen hebben en die belastingen niet kunnen betalen, dan zouden ze in staat gesteld moeten worden om dit te kunnen verdienen, alleen echte invaliden moeten daarvan natuurlijk van vrij gesteld worden.

  reageer
 • Anita

   

  En weer wil de pvda sinterklaas spelen. Ik heb een baan waar ik 1600 netto verdien en kom nergens voor in aanmerking. Geen huur. Zorg. Kindgebonden budget of kwijtschelding van wat ook. Ik kan beter bijstand krijgen dan heb ik netto meer. Misschien moeten we eens gaan nadenken wasr we mee bezig zijn in dit land en waarom we zoveel vluchtelingen krijgen

  reageer
 • M Janssen

   

  Ik vraag mij ook altijd af waarom dat allemaal dubbel op moet. Men kan een uitkering, huurtoeslag, kwijtschelding vragen. Zorg gewoon voor 1 uitkering die hoog genoeg is voor alles, dat scheelt pas een hoop administratie

  reageer
 • Drontens

   

  Helemaal mee eens! Al ben je chronisch ziek, een laag inkomen onder het minimum en omdat je gewerkt hebt, spaargeld. Ook ik moet gemeentelijke belastingen betalen. Iedereen laat zijn container legen en dus de vervuiler betaald is dan dus van toepassing.

  reageer
 • Dirk de Meester

   

  Dankzij de PvdA en soortgelijke partijen heeft u gratis leren lezen en schrijven (maar niks begrepen). Voorts heeft u gratis of goedkoop een opleiding kunnen volgen (maar niets geleerd).

  reageer
 • de accountant

   

  U gelooft het zelf? De hypotheekfinanciering staat stijf van de subsidie. Zonder zou u helemaal geen huis gekocht kunnen hebben. Voorts is er geen geen enkel verband tussen kwijtschelding van gemeentelasten en de heffing van OZB over een huis wat voor 1/3 of meer door de gemeenschap is betaald.

  reageer
 • Antje HA

   

  Het blijft marginaal wat u feitelijk zult betalen. Daarnaast is de financiering van 'uw' huis zwaar gesubsidieerd met gemeenschapsgelden die vooral ten laste zijn van de rest van de burgers. Dat zie je eigenlijk alleen in Nederland.

  reageer
 • Jan

   

  Niks ervan mijn woz is van 200000 naar 280000 gegaan. Iedereen gewoon dokken niet die zielige PvdA mentaliteit van geld gratis weggeven terwijl hard werkend Nederland de rekening kan betalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert