Breuk in raadsfractie Leuc

LELYSTAD
De tweekoppige fractie Leuc in de Lelystadse gemeenteraad is uit elkaar gevallen. Fractievoorzitter Marianne van de Watering en Hicham Ismaili Alaoui hebben besloten uit elkaar te gaan. Ismaili Alaoui stapt over naar GroenLinks.

Beide raadsleden bevestigen dat hun politieke ideeën al een tijd uit elkaar lopen. Van de Watering volgt een rechtse koers, terwijl Ismaili Alaoui linkse standpunten inneemt. Vorige week donderdag hebben ze hierover de knoop doorgehakt.

Hicham Ismaili Alaoui is al een tijd lid van GroenLinks, na eerder ook lid van D66 te zijn geweest. Hij wordt nu het vierde raadslid van GroenLinks in de Lelystadse fractie. Fractievoorzitter Sjaak Kruis noemt Hicham een aanwinst. Bij de laatste verkiezingen in 2014 kwam Ismaili Alaoui met voorkeurstemmen in de gemeenteraad.

Hij is het eerste raadslid dat in deze periode voor de tweede keer van partij wisselt. Ismaili Alaoui en Van de Watering kwamen in 2014 voor de Inwonerspartij Lelystad in de raad, maar stapten na enkele maanden op wegens onoverkomelijke meningsverschillen.

reacties (12)

 • kiezer

   

  Dit zat er al tijden aan te komen,vlak na de verkiezingen van de gemeenteraad werd er een breuk geforceerd ( i.o.v.?) in de Inwonerspartij en stapten die 2 eruit .Begonnen toen Leuc te worden en nu wordt er een toneelspel gespeeld, want 50 Plus komt eraan in de gemeenteraad en er moeten natuurlijk kandidaten geronseld worden.Mevrouw v.d. Watering zal de eerste wel zijn die in dit politieke familie theater een zetel voor haar opeist, want dan hebben ze een zetel in Provinciale Staten en gemeenteraad van Lelystad. Het zijn en blijven zwevende en dwalende bestuurders.

  reageer
 • Rob

   

  Dat heet nu in goed Nederlands de boel belazeren. Zo krijgt de burger wel weer vertrouwen in de politiek. Is groenlinks nu de kweekvijver voor dissidenten. Top hoor ga ik zeker op stemmen.

  reageer
 • Ta

   

  Groen Slinks

  reageer
 • Harrie

   

  Vertegenwoordigd dhr. H. zijn achterban optimaal? Gekozen met bepaalde verwachtingen hopt hij van de ene naar andere partij. Maakt hij zijn beloften waar? Ik daag zijn critici uit het tegendeel te bewijzen. Dat moet kunnen. Maar op basis van argumenten!!

  reageer
 • Niek

   

  Marokkaanse voorkeurstemmen kopen met een zetel in de raad bij een opportunist. Knap hoor Groen Links, alles wat mis is met politiek samenvatten in 1 actie. Waar is toch de moraal gebleven...?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • flevowatcher

   

  Koekoeksei??

  reageer
 • Kritikaster

   

  Was toch heel voorspelbaar? In de vogelwereld noemt men zulke types dwaalgasten. Niet bepaald 'zuiver op de politieke graat' die twee.

  reageer
 • hans

   

  Alaoui is juist door voorkeurstemmen in de raad gekomen. Staat ook in bovenstaand artikel @hm

  reageer
 • HM

   

  En zo wordt de kiezer dus bedrogen. Deze mensen zitten in de raad vanwege de keuze op een partij. Niet vanwege voorkeursstemmen op de persoon. Door op te stappen en zelfs van partij te wisselen, geven ze aan een enorme minachting te hebben voor de mensen die op hun gestemd hebben. Dit zou (zowel in gemeenteraad als tweede kamer) verboden moeten worden.

  reageer
 • ikke

   

  Nee, men stemt op een kandidaat niet op een kandidaat. Technisch gezien zijn politieke partijen overbodig. Bovendien is dat raadslid juist met voorkeursstemmen gekozen.

 • .\/\/.

   

  Raadsleden worden uiteindelijk op persoonlijke titel in de raad gekozen, lijst of niet. Het is zorgelijker dat GroenLinks zich inlaat met politieke avonturiers, daar komt alleen gedonder van.

 • Barbara

   

  Opvallend voorspel..Je bent al lid van Groen Links en je gaat leuc doen met Marianne van de Watering? Dat heet dan toch overspel?

  reageer
 • frits

   

  Als Van de Watering haar eenmansfractie nu 50plus noemt, is het cirkeltje weer rond.

  reageer
 • Volger

   

  Dat is niet LEUC(k).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert