Acht slachtoffers van oplichting melden zich

FLEVOLAND • Wo 22 maart 2017 | 11:57 • Woensdag 22 maart 2017 | 11:57
Bij de politie hebben zich acht mensen gemeld, die zeggen slachtoffer te zijn in een grootschalige oplichtingszaak in Lelystad. De mensen belden de politie nadat het TV-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht had besteed aan deze zaak.

In het programma werden ondernemers gezocht die zaken hebben gedaan met twee oplichters uit Lelystad. Die hadden vier bedrijven die eigenlijk alleen op papier bestonden. Uit naam van die bedrijven werden allerlei spullen besteld, maar niet betaald.

Verder onderzoek
De beide mannen zijn vorige week aangehouden. Het schadebedrag is meer dan 1,5 miljoen euro. De politie gaat de acht meldingen van de gedupeerden nu verder onderzoeken. 

Eén tip over Eeuwenweg
Over de mishandeling van een bejaarde man uit Almere, waaraan Opsporing Verzocht ook aandacht besteedde, is tot nog toe één tip binnengekomen. Of dat de gouden tip is, waarvoor een beloning van 10.000 euro is uitgeloofd, is nog niet bekend.

De bejaarde man werd in 2015 in zijn huis aan de Eeuwenweg in Almere mishandeld. Twee maanden later overleed hij. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel