Conferentie Vogelbescherming in Almere

ALMERE
In het stadhuis van Almere houdt de Vogelbescherming donderdag een conferentie over stadsvogels. Volgens de Vogelbescherming kunnen steden van elkaar leren hoe ze de bebouwde omgeving beter geschikt kunnen maken voor vogels. 

Diverse Flevolanders komen aan het woord, onder wie de Almeerse wethouder Tjeerd Herrema en de Flevolandse commissaris van de Koning, Leen Verbeek. 

De Vogelbescherming denkt dat Almere het goede voorbeeld geeft. Stadsvogels hebben het in de stad beter in veel andere steden dankzij het vele groen. 

reacties (7)

 • Leo

   

  Wat een toneelstuk : bomen weg (30.000) voor Floriade, in Pampushout , verzetsbos etc etc ! Waar in Almere worden geen bomen gekapt ??

  reageer
 • Pzaal

   

  Huh in Almere?? Die is toch juist alle bomen aan het omzagen en zelfs in het broed seizoen??

  reageer
 • Jantje

   

  Vogels hebben buiten de stad en de echte natuurgebieden niet veel meer te zoeken op het platteland. De weilanden zijn veranderd in biljartlakens die om de haverklap worden afgemaaid om het gras naar de binnenkoeien te brengen (koeien die nooit meer buiten in de wei grazen). De akkers worden om de haverklap bewerkt met machines en alle insecten (=vogelvoedsel) worden doodgespoten met gif.

  reageer
 • Philip

   

  Misschien dat één van de deelnemers de gemeente uit kan gaan leggen over hoe om te gaan met een kapvergunning in de broedtijd van vogels.

  reageer
 • Boels

   

  En over de teruggang in weidevogels door windturbines (!?) en mestinjectie wordt niet gesproken? Beide moordwapens hebben de goedkeuring van VB en daardoor vluchten de vogels de steden in.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • svv

   

  yup almere doet het zo goed voor vogels en andere dieren dat ze hier in waterwijk, vak voor het broed seizoen begonnen zijn om het bos hier allemaal weg te kappen om daar voor nieuwe en jongen planten en bomen terug te planten, om van bos der onverzettenlijken en het henny schaftpark een meer van park te maken dan een soort van minibos te laten zijn voor wat het nu is. en btw het is me ook op gevallen dat ze in de rest van almere hier en daar nog meer grote bomen en planten aan het weg halen zijn zo vak voor het broed seizoen

  reageer
 • Bas

   

  Het vele groen in het Almeerse Centrum. Ach ja die Vogelbescherming is sowieso een grote grap met geld teveel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert