OM: geen straf voor bedreigen en mishandelen politie

MARKNESSE
Een man uit Marknesse die vorig jaar september agenten zou hebben bedreigd en mishandeld, moet daarvoor geen straf krijgen. Dat zei de officier van justitie vrijdag tegen de rechtbank in Lelystad.

De politie was door zijn ouders gebeld, omdat ze bang waren geworden toen hun zoon zijn kat had gedood. Hij leed volgens gedragsdeskundigen op dat moment aan hallucinaties en had stemmen in zijn hoofd. Ze verklaarden hem volledig ontoerekeningsvatbaar.

De politie probeerde met hem te praten, maar de man was erg agressief, bedreigde de politie en sloeg en schopte van zich af. Daarom kwam er versterking. Hij kon uiteindelijk pas in de boeien worden geslagen, nadat er een waarschuwingsschot was gelost. Daarvoor hadden agenten de man met pepperspray bespoten en zelfs de diensthond werd ingezet. De Marknessenaar haalde tot twee maal toe de kaken van het dier van elkaar.

In zijn woning troffen de agenten harddrugs, anabolen en een nepwapen aan. Ook werd in april 2016 een wietplantage in zijn woning opgerold. De officier van justitie eiste voor deze strafbare feiten negen maanden celstraf, waarvan 251 dagen voorwaardelijk.

reacties (6)

 • Pzaal

   

  Nederland het land van de slappe rechters en wetjes.

  reageer
 • jan r. bakker

   

  En dat wordt nog veel erger na de laatste verkiezingsuitslag, maar ja, ieder volk krijgt de regering die het verdient.

 • Wimpie

   

  Geen straf....niet te geloven, maar wel de politie bedreigen en mishandelen. Wordt tijd voor de taser........

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dus zo lang je maar harddrugs en anabolen gebruikt kun je gewoon een agent in elkaar trappen? Ze zouden eens een keertje een officier van justitie of een rechter naar zo'n melding moeten laten rijden met de opdracht "los het maar even op". Respect voor de politie die al deze maatschappelijke ellende maar over zich heen moet laten komen en bij het minste foutje de hele advocatuur over zich heen krijgt.

  reageer
 • Emmeloord

   

  Belachelijk,als de politie dat doet,dan wordt dat meteen afgestraft met alle gevolgen van dien Als hij maar wel gestraft wordt voor de andere zaken Zal wel weer ontoerekeningsvatbaar worden

  reageer
 • Henk

   

  Altijd goed om te lezen dat onze genten gesteund worden door het OM.......gelukkig is die Officier in het weekend vrij en kent hij de wereld alleen vanachter zijn wetboek. Dream on

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans49

   

  Dat zal hem leren....de ondeugd. Heerlijk zulke straffen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert