Waterzuivering Tollebeek wordt innovatief vernieuwd

NOORDOOSTPOLDER
Het waterschap Zuiderzeeland begint volgende maand met de vernieuwing van de zuiveringsinstallatie voor afvalwater in Tollebeek, waar het rioolwater van de Noordoostpolder wordt verwerkt.

Het waterschap gaat daar een innovatieve techniek toepassen, waardoor minder slib overblijft en de installatie zijn eigen energie kan opwekken. Volgens heemraad Lida Schelwald past dat binnen de stevige ambities die het waterschap heeft op het gebied van duurzame energie.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken van zaterdag zegt Schelwald dat het waterschap de eerste overheid is die last heeft van klimaatverandering, omdat dat leidt tot wateroverlast. 

reacties (2)

 • Boels

   

  "en de installatie zijn eigen energie kan opwekken." Dat is of een grapjes, een misvatting of verkeerd begrepen. En wanneer wordt er minder gesmeten met het begrip "duurzaam"? Natuurkundig gaat er nooit energie verloren, dus is het duurzaam. Dat groen zich het begrip in de media toe-eigent is geen reden om daar waarde aan te hechten.

  reageer
 • Gerrit

   

  Vreemd dat de waterzuivering in Tollebeek een paar jaar geleden nieuw gebouwd is.

  reageer
 • Jan

   

  Toen is de zogenaamde waterlijn uitgebreid en vernieuwd. Waar nu over gesproken wordt zijn verbeteringen in de slibverwerkingslijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert