OZO door met Turks uur ondanks bedreigingen

EMMELOORD
Het Turkse muziekuur van de ziekenomroep van Emmeloord was deze zaterdagochtend gewoon te horen. Afgelopen week ontving de secretaris van de omroep een brief waarin werd geëist dat het Turkse programma zou stoppen. Als dat niet gebeurt dan zou de studio en de medewerkers wat aangedaan worden.

Yeşim Yilmaz presenteert het programma dat elke zaterdag tussen 9 en 10 uur wordt uitgezonden. Yilmaz zegt gewoon door te gaan met presenteren. "Ik ben niet bang. Ik ga niet stoppen." Vorig jaar zomer werd de omroep ook al bedreigd wegens het Turkse programma. Yilmaz heeft geen idee wie daarachter zit. "Ik begrijp niet waarom iemand zoiets doet. Ik vind het gewoon raar."

Over de grens
Volgens Yilmaz is haar programma erg populair. Er luisteren gemiddeld 7000 mensen en die komen niet alleen uit Nederland. Ook in Frankrijk, Engeland en Turkije wordt op het programma afgestemd. "Dat maakt het werk voor de radio zo leuk. De mensen komen overal vandaan." De presentatrice praat in haar uitzending niet over de bedreigingen. "Ik draai hippe Turkse muziek en vertel over mijn gevoelens bij de nummers. Soms lees ik voor uit een boek."

Volgens de ziekenomroep heeft het programma geen politieke lading. Daarom is het voor zowel de omroep als de politie een raadsel wie achter de bedreigingen zit. 

 

reacties (7)

 • Kees

   

  7.000 luisteraars 😂😂😂😂😂😂😂

  reageer
 • Luke

   

  Zielig hoor die bedreigingen, is nergens voor nodig dat de bange medemens anderen bedreigen vanwege hun eigen angsten. Als het om Erdogan gaat is het helemaal triest. De bedreiger vergeet dat er slechts 80 miljoen Turken zijn en wij met ruim een half miljard Europeanen.

  reageer
 • Rob

   

  Hartstikke goed, je niet laten intimideren door dit soort van tuig. Hoop dat die figuren een gezicht krijgen dan kunnen we ze deporteren naar het land dat ze zo voorstaan.

  reageer
 • Jordi

   

  Goed zo jullie verdienen een democratie prijs cq vrijheidsprijs. Kijken of jullie onzichtbare bedreiger/hufter een gezicht krijgt.

  reageer
 • De Vries

   

  Een beetje naief om zich af te vragen waarom. Turkije schoffeert ons, beledigt ons en beschuldigt ons van misdaden die we niet begaan hebben. Ik kan mij voorstellen, en daaronder schaar ik mijzelf, dat we dan niet op turkse radio zitten te wachten. Natuurlijk, bedreigen hoort niet en mag niet, maar als radiomaker mag je in zo'n geval best wel rekenen op weerstand.

  reageer
 • KC

   

  Deze Vriese taal stuit mij behoorlijk tegen de borst. Er zijn meer taalprogrammas op de radio en tv te vinden. Dit heet nu democratie.

 • Pimpernel

   

  Ach kom nou, gaat de boze witte man zich af reageren op een Turkse vrouw welke een uurtje de zieken mag bemoedigen? Ook ik/wij vinden de houding van Erdogan en zijn kornuiten stuitend zelfs zodanig dat alle samenwerking met deze regering per direct stopgezet zou moeten worden. En als er Nederlanders/Europeanen in andere landen via terreuracties de dood vinden moeten wij nu na die bizarre gezwollen taal van Erdogan en zijn kornuiten deze club op voorhand verantwoordelijk stellen, dat mogen wij nu als burger verwachten van onze overheid. Maar Turkse mensen in Nederland welke gewone legale vredelievende werkzaamheden verrichten, daar moet je echt van af blijven, en de eer aan je zelf houden.

 • Ed

   

  Wat heeft dit Turkse muziekuurtje met de holle retoriek van Erdoğan en consorten te maken? Helemaal niets. En luisteren is niet verplicht hè?

 • Boels

   

  Het is een ziekenomroep vanuit NL door NL-ers. Het gezeur van officiële Turkse zijde heeft er niet mee te maken; dat moeten wij ook massaal negeren.

 • laat alle reacties zien
 • Huseyin

   

  Zij doet hartstikke goed gewoon zo door meid.

  reageer
 • KC

   

  Heel goed dat jullie je niet laat intimideren door dat tuig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert