OZO door met Turks uur ondanks bedreigingen

EMMELOORD • Za 25 maart 2017 | 13:18 • Zaterdag 25 maart 2017 | 13:18
Het Turkse muziekuur van de ziekenomroep van Emmeloord was deze zaterdagochtend gewoon te horen. Afgelopen week ontving de secretaris van de omroep een brief waarin werd geëist dat het Turkse programma zou stoppen. Als dat niet gebeurt dan zou de studio en de medewerkers wat aangedaan worden.

Yeşim Yilmaz presenteert het programma dat elke zaterdag tussen 9 en 10 uur wordt uitgezonden. Yilmaz zegt gewoon door te gaan met presenteren. "Ik ben niet bang. Ik ga niet stoppen." Vorig jaar zomer werd de omroep ook al bedreigd wegens het Turkse programma. Yilmaz heeft geen idee wie daarachter zit. "Ik begrijp niet waarom iemand zoiets doet. Ik vind het gewoon raar."

Over de grens
Volgens Yilmaz is haar programma erg populair. Er luisteren gemiddeld 7000 mensen en die komen niet alleen uit Nederland. Ook in Frankrijk, Engeland en Turkije wordt op het programma afgestemd. "Dat maakt het werk voor de radio zo leuk. De mensen komen overal vandaan." De presentatrice praat in haar uitzending niet over de bedreigingen. "Ik draai hippe Turkse muziek en vertel over mijn gevoelens bij de nummers. Soms lees ik voor uit een boek."

Volgens de ziekenomroep heeft het programma geen politieke lading. Daarom is het voor zowel de omroep als de politie een raadsel wie achter de bedreigingen zit. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel