Basisschoolleerlingen leren over geld

ALMERE
Voor veel Flevolandse basisschoolleerlingen staan de komende dagen in het teken van de 'Week van het geld'.

De week is bedoeld om kinderen op een leuke manier met geld te leren omgaan. Als ze dat op jonge leeftijd al leren, ontwikkelen ze een basis voor financiële zelfredzaamheid als ze ouder zijn, zegt initiatiefnemer Wijzer in geldzaken. 
 
Medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan deze week voor de klas om kinderen uitleg te geven. Zo leest wethouder Froukje de Jonge maandag voor op basisschool De Albatros over Meneer Beer, die slim moet leren omgaan met geld. reacties (4)

 • Pzaal

   

  Ach ik had gisteren een super markt medewerker (17 jaar) die nieteens 4x50 cent kon optellen en zij toen dat het €2,50 was. De Smartphone generatie kinderen zijn echt dom op het gebied van hoofdrekenen.

  reageer
 • Kaassie

   

  contant betalen in een supermarkt ? is dit bij u nog mogelijk dan ? Normaal wordt alles gepind en hoef je niet te leren hoofdrekenen ( wel heel ouderwets hoor)

 • Jaanchi

   

  Heel goed initiatief, jong geleerd... Dit hebben sommige wethouders kennelijk ooit overgeslagen.

  reageer
 • Jan

   

  Spaargeld van kinderen niet belasten. Alleen boven een bepaald bedrag zodat ouders daar weer geen misbruik van maken.

  reageer
 • HM

   

  Goed dat ze leren over geld. Alhoewel ze dat eigenlijk van hun ouders mee horen te krijgen. Maar hoe leg je kinderen uit dat ze moeten sparen als de rente zo ongeveer 0 procent is (en je vervolgens 1,2% belasting betaalt over het spaargeld)?

  reageer
 • Boels

   

  Dat is best wel uit te leggen: politici willen over hun politieke graf regeren en daarom is het nodig dat er voor lengten van dagen het besteedbare geld bekend is. Dezelfde truuk wordt gehanteerd bij aandelen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert