ANWB: mijd Amsterdam tijdens de ochtendspits

FLEVOLAND
De ANWB waarschuwt automobilisten om dinsdag de ochtendspits rond Amsterdam te mijden. Door de verkeerssituatie is de kans op lange files groot. De ANWB adviseert Flevolanders die naar Amsterdam rijden de actuele verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

De Schipholtunnel in de A4 richting Den Haag is sinds maandagmiddag dicht na een brand in een van de vluchtwegen, waardoor camera's, kabels en leidingen beschadigd raakten. Verkeer rond Amsterdam zal daarvan ook dinsdagochtend nog last hebben.

Neem de trein
Ook blijven de afritten van de A9 naar de A4 dicht. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid, zodat de verkeersdruk op de twee banen in de tunnel beperkt blijft.
Wie op tijd op Schiphol moet zijn, kan volgens de ANWB het best met de trein gaan.

Verkeer rond de hoofdstad ondervindt de laatste dagen veel hinder, mede door wegwerkzaamheden. Het afgelopen weekeinde was de A1 tussen Diemen en Muiderberg dicht. Dat zorgde voor veel vertraging op andere wegen.

reacties (2)

 • Maarten

   

  Je weet dat er al een tijd wegwerkzaamheden worden uitgevoerd; dus als je geregeld op de site van Rijkswaterstaat kijkt kan je precies zien waar en wanneer bepaalde wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Als je dat dus had gedaan had je je agenda daarop kunnen aanpassen en die ontzettend belangrijke afspraken dus niet hoeven mislopen!

  reageer
 • Sjaak

   

  Door al deze wegwerkzaamheden ben ik 14 afspraak mis gelopen. niet al je wel ergernis van mijzelf. maar ook voor vele andere weggebruikers met mij

  reageer
 • 13XX

   

  het kan zijn dat het je ontgaan is, maar het in dit artikel genoemde advies om over alternatieven na te denken is niet vanwege wegwerkzaamheden, maar vanwege een brand.

 • jan r. bakker

   

  Wegwerkzaamheden veroorzaken kennelijk ook nog wartaal.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert