Kappen bomen bij watersportbedrijf wordt hervat

ALMERE
De gemeente hervat woensdag de rooiwerkzaamheden bij de bootopslag van jachthaven Haddock. Dit werk moest afgelopen vrijdag worden stilgelegd omdat de eigenaar van de jachthaven de uitvoering verhinderde. Hij was van mening dat de gemeente de regels overtrad.

Inmiddels heeft de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek de eigenaar verzekerd dat dit niet zo is. Omgevingsdienst: “De conclusie van de controle is dat er geen overtredingen zijn begaan. Er wordt gewerkt volgens de regels die zijn vastgelegd in een gedragscode en er is vooraf aan de kap door iemand met ecologische kennis een inventarisatie gedaan. Er is voor de omgevingsdienst dan ook geen aanleiding om een proces-verbaal op te maken.”

Overigens was de eigenaar van de jachthaven volgens de gemeente al geruime tijd op de hoogte van de geplande werkzaamheden, het rooien van een tiental bomen.

De gemeente heeft nog niet besloten of ze doorgaat met kappen in het broedseizoen van ruim honderd bomen op het nabijgelegen eiland Utopia. 

reacties (11)

 • ratje

   

  waarom zijn ze niet gaan kappen VOOR het broedseizoen eigenlijk? dat had een hoop gedoe gescheeld neem ik aan? of was men toen op skivakantie en geen tijd om een goede planning op orde te krijgen? in ieder geval... slechte planning... ik zal maar niet over de bonussen en zo gaan beginnen...

  reageer
 • Karel

   

  Ja, dat zou ieder weldenkend mens hebben bedacht, maar we hebben hier wel met de gemeente Almere te maken. Gaat niet lukken. Uiteindelijk zou NIET kappen en een goed herstel plus adequaat onderhoud van het bestaande groen het allerbeste zijn. Maar vooral ook stukken goedkoper voor de inwoners van Almere. Maar ook daar denken ze op het stadhuis niet over na.

 • Steven Stedenwijk

   

  De eilanden hadden zonder Floriade ook flink opgeknapt moeten worden. Je had er als buurtbewoner niets meer aan. Alles is zwaar overwoekerd.

  reageer
 • Hannes

   

  Maar een uitzicht en een natuurlijke geluidswand hadden de omwonende nog heelveel aan! Om dan evengoed zonder een overdreven kaalslag, en de Floriade/Woonwijk; de eilanden en omgeving kunnen behouden! "En dan met een verandering in alle bescheidenheid, voor recreatie en horeca gelegenheid! "Waarbij het stadscentrum nog heelveel profijt van zullen krijgen! Dan kan een karakteristieke loopbrug naar een eiland op de tekentafel blijven staan!! Dan zou het Almere velen miljoenen euro's in de toekomst bespaart blijven!! Voor een waardige en culturele bestaan!! (En de gene die een zee van bloemen en kleuren willen zien die gaan maar naar het mooie Keukenhof!!")

 • Pzaal

   

  Heeft de gemeente bestuur een hekel aan bomen ofzo??

  reageer
 • Hannes

   

  Deze Floriade scenario is de grootste schijnheiligheid, wat Almere in 40 jaar bestaan teweeg hebt gebracht!!" Daar valt het rijdende podium scenario, totaal bij in het niet!!"

  reageer
 • Hekking

   

  Herrema heeft het toch zelf getwitterd, kappen heren. Of begrijp ik het niet ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Toch apart dat "groen links zo heftig voor bomen kappen is,zelfs in broedseizoen. Pvv is links, gl is tegen natuur, pvda is eindigend, raar maar waar.

  reageer
 • Fred

   

  Haddock onstuimige dwarsligger.... vreselijk hoop dat ie er onderaan de streep niets aan over houdt. Geldwolf!

  reageer
 • Karel

   

  Misschien is het beter om u af te vragen waarom Haddock een (uw woorden) een onstuimige dwarsligger zou zijn. Misschien omdat de gemeente een nog grotere dwarsligger is? Hulde voor Van Thiel om tegen die enorme bot- en logheid te blijven vechten.

 • Vin

   

  Haddock geldwolf? Of welke informatie baseer jij dat? Hij heeft op die plek in ruim 30 jaar een leuk bedrijf gerund en doet daar nu zijn best voor. Niet voor zichzelf! Voor zijn klanten en personeel. De gemeente is de enige geldwolf in dit verhaal. Die willen alles op alles zetten om al zijn grond in het bezit te krijgen. Voornamelijk voor wanneer de Floriade is afgelopen. Dubbele agenda van de gemeente. Als je niet weet waar je over praat, hou dan je mond Fred.

 • Ron H

   

  Ja deskundigen terrorisme daar lijkt het op als je iedere deskundige hoort tegenspreken.. ik heb al vaker gezegd . Er is maar1 oplossing ... zet alle deskundigen bijelkaar en laat ze uitvechten tot de waarheid op tafel ligt. Overigens zijn onze haagse regelmakers hier ook wel de veroorzakers want ze maken regels soms ondoorgrondelijk en lang niet altijd even logisch. Dat de heer Pauw de heer van Thiel met zulk een grote mond beticht lijkt me dan ook niet geheel terecht.

  reageer
 • Fgh

   

  Er is vast wel een deskundige te vinden die iets anders roept in een rapport. De gemeente Is ook zo goed in het produceren van dat soort deskundigeberichten. Dus ga ervoor, ondernemer! Pak ze aan!

  reageer
 • michael

   

  hop hop gas erop !! en voor van Thiel meer kappen dan nodig !!

  reageer
 • Ed

   

  Wat een enorme rancune spreekt er uit deze reactie! Niet normaal. We hebben het wel over een ondernemer die al heel lang iets leuks tot stand heeft gebracht voor veel Almeerders. Zo zou de gemeente niet met de mensen van het eerste uur om moeten gaan. Mag ik vragen wat ú de afgelopen 25 jaar heeft betekend voor Almere?

 • Jan

   

  Gewoon doorgaan met het kappen van bomen anders komt het paasvuur niet op tijd klaar 😉

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert