Recreatiebedrijven moeten samenwerken voor snel internet

FLEVOLAND
Recreatiebedrijven in het buitengebied van Dronten en Zeewolde moeten samenwerken om een snellere internetverbinding te krijgen. Dat is het advies in een rapport dat is gemaakt in opdracht van de provincie.

Veel recreatie-ondernemers in oostelijk en zuidelijk Flevoland hebben behoefte aan snel internet. Een aantal bedrijven ziet alleen op tegen de enorme investeringen die dat vergt. Bovendien is bij de ene camping het gevoel van urgentie groter dan bij de andere.

Uit het rapport blijkt dat het voor met name campings en bungalowparken in het buitengebied van Dronten en Zeewolde handig zou zijn om de handen ineen te slaan. Daarbij wordt vooral gedacht aan snel internet via straalverbindingen, omdat het aanleggen van glasvezel voor de meeste locaties te duur is.

reacties (2)

 • Wijnschenk

   

  neem eens kontakt op met breedlink schotel op dak klaar snel internet

  reageer
 • Zoete

   

  Ook als je niet in het buitengebied woont krijg je geen snel internet, zou erg fijn zijn als dit ook voor alle woonhuizen op het Noordersluis beschikbaar was. Zodat je ook geen digitenne of schotel meer hoeft te gebruiken.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Het is simpel; industrieterreinen (zoals Noordersluis) zijn geen (consumenten) woongebieden en worden derhalve ook NIET voorzien van consumenten internetverbindingen (= goedkoop en beperkte SLA). Voor industrieterreinen kun je aankloppen bij de reguliere zakelijke aanbieders. En daar hangt (helaas) een zakelijke prijs aan... Dit is trouwens niet specifiek voor Noordersluis, maar geldt in heel Nederland... Zo kan OF zelf ook geen goedkoop consumenten internetverbindingkje gebruiken/bestellen voor een paar tientjes per maand. :-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert