Gemeente werkt aan beter mobiel bereik in De Gilden

DRONTEN
Er komt een onderzoek naar het mobiele bereik in nieuwbouwwijk De Gilden in Dronten. Dat wordt uitgevoerd door een speciale stichting die namens de providers met gemeenten overlegt over de plaatsing van telefoonmasten.

Volgens de gemeente heeft stichting Monet al gegevens opgevraagd bij de verschillende providers. Op basis daarvan zal worden bepaald waar een extra mast in de wijk het beste kan komen te staan.

Bewoners van De Gilden klagen al jaren over het slechte bereik van hun telefoon in de wijk. Binnenshuis kunnen sommige mensen amper bellen. Volgens de gemeente staat er nu maar één mast aan de rand van De Gilden. Die heeft onvoldoende capaciteit voor de huidige 1200 woningen in de wijk.

Omdat er in de wijk nog eens 800 woningen bij moeten komen en slecht mobiel bereik volgens de gemeente tot vervelende situaties kan leiden, is Dronten in actie gekomen.

Alle providers hebben een brief gekregen waarin de gemeente hen vraagt om snel de benodigde gegevens aan de stichting Monet te sturen. Om er nog wat extra druk op te zetten, krijgt ook het ministerie van Economische Zaken afschriften van alle brieven.

reacties (3)

 • Bas

   

  Met KPN hadden wij erg slechte dekking. Nu met Vodafone is de het bereik zelfs in huis goed!

  reageer
 • Ton

   

  Klopt helemaal, met Kpn had je een heel slecht bereik, maar dat kwam volgens Kpn door een defect aan de mast wat ze niet kunnen/willen verhelpen. Ontvangst T-mobile prima.

 • Zhangwei

   

  En de rest van Dronten? Golfresidentie mag ook wel weer een zendmast erbij. Promises promises gemeenteraadverkiezingen in 2018. Hmm wie weet overal ook in het buitengebied voor die tijd goede ontvangst? Het kan ook in Dronten.

  reageer
 • Jan2

   

  In de Golfresidentie is het bereik van 90procent van de providers uitstekend en probleemloos. De antennemast staat op minder dan 150 mtr afstand.

 • Frank

   

  Prima zeg,nu ook nog graag even WiFi in het CENTRUM. U weet wel..de verkiezingsbelofte van cda. Of is dat geen gemeente? O nee b&W

  reageer
 • Frits1

   

  Toch een kunst(je) om feiten en onderwerpen door elkaar te halen.....ach ja, bekende reageerder......

 • Verkiezings belofte ? Bestaan Rood Kaspje, Sneeuw Witje enz. dan ook echt ??????????

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert