Gemeente werkt aan beter mobiel bereik in De Gilden

DRONTEN • Di 28 maart 2017 | 23:17 • Dinsdag 28 maart 2017 | 23:17
Er komt een onderzoek naar het mobiele bereik in nieuwbouwwijk De Gilden in Dronten. Dat wordt uitgevoerd door een speciale stichting die namens de providers met gemeenten overlegt over de plaatsing van telefoonmasten.

Volgens de gemeente heeft stichting Monet al gegevens opgevraagd bij de verschillende providers. Op basis daarvan zal worden bepaald waar een extra mast in de wijk het beste kan komen te staan.

Bewoners van De Gilden klagen al jaren over het slechte bereik van hun telefoon in de wijk. Binnenshuis kunnen sommige mensen amper bellen. Volgens de gemeente staat er nu maar één mast aan de rand van De Gilden. Die heeft onvoldoende capaciteit voor de huidige 1200 woningen in de wijk.

Omdat er in de wijk nog eens 800 woningen bij moeten komen en slecht mobiel bereik volgens de gemeente tot vervelende situaties kan leiden, is Dronten in actie gekomen.

Alle providers hebben een brief gekregen waarin de gemeente hen vraagt om snel de benodigde gegevens aan de stichting Monet te sturen. Om er nog wat extra druk op te zetten, krijgt ook het ministerie van Economische Zaken afschriften van alle brieven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel